Üniversite sınavında 2. gün...

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi saat 10.15'te başladı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi saat 10.15'te başladı. Adaylar, polis tarafından üst araması yapılıp kimlik ve giriş belgeleri kontrol edildikten sonra salonlara alındı.

Sınava girecek adaylardan Dorukan Öztürk şunları söyledi...

"Sınava ikinci kez giriyorum. Üniversite öğrencisiyim, kendini denemek için sınava giriyorum. Bu yüzden heyecanım yok ve rahat bir şekilde gireyim, geçen seneye göre soruları kıyaslayayım istedim. Dün sınava girdim, keşke geçen sene de bu rahatlıkla girseydim daha iyisini yapardım. Hayatımdan memnunum ama öğrendiğim bilgilerin ne kadarını unutmuşum diye test etmek istedim. Geçen sene bu bilinçle sınava girseydim sonucu daha güzel olurdu. Bundan sonraki hayatıma da bu bilinçle devam edeceğim. Geçtiğimiz sene benim sınav performansım çok düşüktü stresim çok fazlaydı. Denemelerim iyiydi çok kötü değildi ama sınavda şansızlıklar yaşadım. Ben geçtiğimiz sene Tıp Fakültesini kazanmak istiyordum. Bu sene tıp kazanacak kadar iyi performans sergileyemedim. Matematik ve Fizik ağırlıklı çözdüm. Bugün de elimden geleni yapacağım. Sınava ilk gireceklere, hayatın sonu olmadığını hatırlatmak isterim. Stres yapmak çok gereksiz sonrasında çok pişman olunuyor. Derin bir nefes alıp sınava öyle başlasınlar. Zaten ilk soruyu çözdüklerinde gerisi gelecektir"

Sınava girecek adaylardan Sinem Topaloğlu şunları söyledi...

"Sınava ilk defa giriyorum. İlk başlarda çok büyük sıkıntılar yaşamadım ama son zamanlarda çok sıkıldım. Dün girdiğim sınavda Türkçe'de çok fazla çelişkide kaldım. Türkçe'de çok vakit harcadım, zamanım yetmedi. Bugün gireceğim sınavda Fen bölümü sorularında iddialıyım. Hayalim, diş hekimi olmak. Herkese başarılar diliyorum"

Öğrenci velisi Gül Berk ise duygularını şöyle dile getirdi...

"Kızım içeride, ilk defa bu sene giriyor sınava. Çok hazırlandı, çok emek verdi. Biz de onun kadar heyecanlıyız. İnşallah emeklerinin karşılığını alır. Bu süreçte anneler daha çok yoruluyor, çocukların da nazı annelere geçiyor. Kızım mühendislik okumak istiyor, bu süreçte bizim ne istediğimiz önemli değil. Onun hayatı ve mühendislik okumak istiyor. Öncelikli olarak devlet üniversitelerini tercih edeceğiz. Şehir olarak gönlümüzde Ankara yatıyor"

Sonraki Haber