Ziraat Bankası'na çirkin iftira! İletişim Başkanlığı dezenformasyona geçit vermedi
Cumhurbaşkanlığı iletişim Başkanlığı, bazı yayın organlarında yer alan "Ziraat Bankası KOBİ'lere kredi vermek için en az 1 Suriyeli ya da mülteci çalıştırma şartı arıyor" başlıklı habere ilişkin açıklama yayınladı. Başkanlık, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve dezenformasyon içerdiğini belirtti.
Ziraat Bankası'na yönelik atılan iftira, ellerinde patladı. Cumhurbaşkanlığı iletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Ziraat Bankası KOBİ'lere kredi vermek için en az 1 Suriyeli ya da mülteci çalıştırma şartı arıyor" başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
İLETİŞİM BAŞKANLIĞI YALANLADI
Cumhurbaşkanlığı iletişim Başkanlığı'nca bazı basın yayın organlarında yer alan "Ziraat Bankası KOBİ'lere kredi vermek için en az 1 Suriyeli ya da mülteci çalıştırma şartı arıyor" başlıklı haberlere ilişkin açıklama yapıldı.
"Ziraat Bankası KOBİ'lere kredi vermek için en az bir Suriyeli ya da mülteci çalıştırma şartı arıyor" başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığı savunuldu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan haberlere ilişkin açıklama yapıldı.
"DEZENFORMASYON İÇERMEKTEDİR"
Açıklamada, "Türkiye Kayıtlı İstihdam Projesi"nin Almanya Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından sığınmacıların özellikle ekonomik, eğitim ve sosyal alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik oluşturulan fon ile finanse edildiği aktarıldı.
Uluslararası fondan yararlanmak isteyen Türk iş yerlerinin, mevcutta geçici koruma statüsünde bulunan çalışanlara ilave Türk vatandaşı istihdam etmesi gerektiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Söz konusu destekler için Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi'nden herhangi bir harcama yapılmadığı gibi, bu uluslararası fon Türk vatandaşlarının istihdamını artıracak şekilde kullanılmaktadır. Anılan fonların kullandırımı, KOSGEB ile protokol yapan kamu ve özel bankaların aracılığıyla yapılmaktadır.
Bazı basın yayın organlarında yer alan, 'Ziraat Bankası KOBİ'lere kredi vermek için en az bir Suriyeli ya da mülteci çalıştırma şartı arıyor' başlıklı haberler dezenformasyon içermektedir."