Saklı ile o gün temas edenlerin 'karantinaya alınırız' korkusuyla test yaptırmaya gitmediği iddia edildi.
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Belediye Başkanı Tahir Saklı'nın 20 Mayıs'ta yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. Saklı haberi 21 Mayıs'ta sosyal medya hesabından "Değerli dostlarım, dün akşam yaptırdığımız Covid-19 testinin sonuçlarını bugün aldık. Test sonucum maalesef pozitif çıktı. Sağlık durumum gayet iyi; hastalığa ilişkin herhangi bir semptom yok. Hastanemizde tedavi altında, emin ellerdeyim. Dostlarımızın dualarını bekliyorum" ifadeleriyle duyurdu. Başkan Saklı, 2 Haziran'da ise tedavisi tamamlanarak evinde karantinaya alındı.
Ev ev gezip kitap dağıttı
Sözcü'nün haberine göreSaklı'nın koronavirüs testinin pozitif haberi ilçede büyük yankı uyandırdı. Çünkü Saklı ve belediye çalışanlarından oluşan bir ekip, 20 Mayıs'ta ilçede YKS'ye girecek 160 lise son sınıf öğrencisini evlerinde ziyaret edip test, deneme sınavı ve soru bankaları hediye etti.
Başkan herhangi bir belirti göstermedi
İddiaya göre herhangi bir hastalık belirtisi göstermeyen Saklı, ziyarete gittiği bazı evlerde korona salgını tedbirlerini de hiçe saydı.
Öğrencilerle sohbet edip fotoğraf çektirdi
Ekibiyle birlikte evlere giren, zaman zaman maske de takmayan Saklı, öğrencilerle sohbet edip fotoğraf çektirdi. Saklı'nın ziyareti hem kişisel sosyal medya hesabından hem de belediyenin hesabından paylaşıldı.
30'dan fazla kişide korona çıktı
Belediye Başkanı Saklı'nın testinin pozitif çıkmasının ardından temas ettiği düşünülen ve hastaneye başvuran 100'e yakın kişiye koronavirüs testi yapıldığı ve 30'dan fazla kişide virüse rastlandığı öğrenildi.
Tedavi altına alınan hastalar arasında hayatını kaybeden kimsenin bulunmadığı, bir çok hastanın da tedavilerinin ardından sağlıklarına kavuşarak taburcu olduğu ifade ediliyor. Taburcu olmasının ardından 14 günlük karantina sürecini evinde dinlenerek geçiren Belediye Başkanı Tahir Saklı iddialarla ilgili görüşme talebine ise yanıt vermedi.
Hastaneye gelmiyorlar iddiası
Yerel kaynaklardan gelen bir diğer çarpıcı iddia ise, kırsal kesimde yaşayan ve virüs bulaştığı sanılan birçok kişinin 'karantinaya alınırız' korkusuyla sağlık kuruluşlarına başvurmadığı yönünde.