Bu illere müjdeli haber geldi!

Meteoroloji sitesi Hava City tarafından Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Düzce dahil kuzey kesimlerdeki illerimize müjdeli haber verildi. Salıdan başlayacak, ardından devamı gelecek.

Bu illere müjdeli haber geldi!

Vatandaşlarımızın bir süreden bu yana merakla beklediği sistemle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor... 

Söz konusu gelişmeler, Hava City tarafından duyuruldu. Salı gününden itibaren kademeli olarak başlıyor. Vatandaşlarımız bu durumu çok net bir şekilde hissetmeye başlayacak. 

Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Düzce'ye de müjdeli haber verildi. Salı gününden sonra net olarak göreceğiz. 

Hava City'nin konuyla ilgili paylaşımında şu ifadelere yer verildi: 

" Haftalardır "Ayın son günleri" diyerek işaret ettiğim o sistem ve asıl serinleme ise Cuma Cumartesi günleri geliyor. İstanbul geneli gündüzleri 30°C ve altını görecek, gece rahat uyku mümkün hale gelecek. Yağış kısmında hala mütabakat sağlanamadı. Böyle dönemlerde sağlıklı bir yağış tahmini için son ana kadar beklemek gerekir. Sadece şunu söyleyebilirim; beni ikna edecek, görmek istediğim son birkaç veri var. Onlar da düşündüğüm doğrultuda gelirse işte o zaman çarşı karışır.

Erken fikir beyan edip sizi beklentiye sokmak istemediğim için şu an sessizce bekliyorum... Ankara İzmir Bursa Kocaeli Düzce ve ülkenin kuzey yarısının tamamında yağış ihtimali var. Sıcaklık düşüşünü ise kademeli olarak ülke genelinde bekliyorum. 5 ila 8 derece arası toplam sıcaklık düşüşü mümkün görünüyor. Örneğin yarın 38-40°C olan yerler hafta sonunda 30-33°C bandına. 35-38°C olan yerler 27-30°C rahatlıkla iner... "