Ankara MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda patlama! Şehit olan işçilerin kimlikleri belli oldu

Ankara'da sabah saatlerinde Makine ve Kimya Endüstrisi Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda meydana gelen patlamada şehit olan 5 işçinin kimlikleri belli oldu.

Ankara MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda patlama! Şehit olan işçilerin kimlikleri belli oldu

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde, alınan ilk bilgiye göre, Makine ve Kimya Endüstrisi'ne (MKE) ait Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda sabah saat: 08.45 sıralarında çıkan yangının ardından patlama meydana geldi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), meydana gelen patlamada 5 işçinin şehit olduğunu bildirdi. 

Ankara MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda patlama! Şehit olan işçilerin kimlikleri belli oldu - Resim : 1

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
Patlama şehit olan işçilerin kimlikleri belli oldu. Patlamada; işçilerden Mehmet Kutlu, İbrahim Özdemir, İhsan Küçükerdem, Ahmet Ünal ve Fırat Elverir, şehit oldu. Patlamada şehit olanların aileleri, yaşamını yitirenlerin vücut bütünlüğünün bozulması nedeniyle Elmadağ Devlet Hastanesi'ne giderek DNA örneği verdi. Şehit işçilerin evlerinin önlerine ise taziye çadırları kuruldu ve evlerin bulunduğu sokaklara Türk bayrakları asıldı.

Ankara MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda patlama! Şehit olan işçilerin kimlikleri belli oldu - Resim : 2

BAKAN GÜLER, FABRİKADA İNCELEME YAPTI
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, patlama sonrası Hatay'daki programını yarıda keserek Ankara'ya döndü. Patlamanın meydana geldiği Elmadağ'daki fabrikaya giden Bakan Güler, burada patlamaya ilişkin incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Bakan Güler, aldığı brifingin ardından patlamaya ilişkin açıklama yaparak, kendisinin Hatay'da hudut denetlemesi sırasında patlama bilgisini aldığını ve denetleme faaliyetlerini yarıda keserek derhal Ankara’ya döndüğünü belirtti. Güler, "İlgili kurumlarımız ilk andan itibaren adli ve idari soruşturma için gerekli bütün faaliyetleri icra ettiler. Cumhuriyet Başsavcılığımız önce iki savcı arkadaşımızı tahsis etmişti, sonra iki savcı daha görevlendirerek bu çalışmalarını takviye ettiler. Bundan sonra elde edilen her türlü bilgi kamuoyuyla paylaşılacaktır. Başımız sağ olsun" dedi.

Ankara MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda patlama! Şehit olan işçilerin kimlikleri belli oldu - Resim : 3

PATLAMA NEDENİ KİMYASAL TEPKİME
Ankara Valisi Vasip Şahin konuya ilişkin "Saat: 08.45 sıralarda dinamit lokumu hazırlanan bölümde kimyasal tepkime sonucu bir patlama meydana gelmiş; maalesef 5 işçimiz vefat etmiştir. Savcılarımız konuyu inceliyor. Net bilgiler geldikten sonra daha fazla açıklamada bulunacağız. Göçük meydana gelmişti ancak göçükteki 5 işçiye ulaşıldı." dedi.

Ankara MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda patlama! Şehit olan işçilerin kimlikleri belli oldu - Resim : 4

CHP'Lİ HEYET İNCELEMEDE BULUNDU
CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ile beraberindeki heyet de patlamanın ardından fabrikaya gelerek incelemede bulundu. İncelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Köksal, "Bu sabah saatlerinde bir patlama meydana geldi ve 5 vatan evladını kaybettik. Geride gözü yaşlı eşler, anneler, babalar var. Bu konunun takipçisi olmak zorundayız. Arkadaşlarımız ile birlikte Kaymakam Bey ve genel müdürden bilgi almaya çalıştık. Patlamanın neden kaynaklandığı, bir ihmal olup olmadığı konusunda araştırmaların titizlikle yapılmasını istedik. Konunun takipçisi olacağız. Burada 5 can gitti, hiçbir şey gidenleri geri getirmiyor. Bu patlamanın meydana gelmesinde kusuru olan varsa en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini söylüyoruz. Ailelerin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız, patlama nasıl meydana geldiyse titizlikle araştırılıp kamuoyunun önüne sunulması gerekiyor. Sebebi olanlar varsa da cezalandırılması gerekiyor. Hepimiz çok üzgünüz" diye konuştu.

Ankara MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda patlama! Şehit olan işçilerin kimlikleri belli oldu - Resim : 5

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BAKAN GÜLER'DEN BİLGİ ALDI
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ankara´nın Elmadağ ilçesinde faaliyet gösteren MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası´ndaki patlama ile ilgili Milli Savunma Bakanı Sayın Yaşar Güler´i telefonla arayarak bilgi almıştır. Görüşmede Cumhurbaşkanımız, patlamada şehit olan 5 işçi kardeşimize Allah´tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilemiştir" denildi.

 


BAHÇELİ'DEN TAZİYE MESAJI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, patlamada şehit olanlar için Twitter hesabından taziye mesajı yayımladı. Bahçeli, mesajında "Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumuna bağlı olan ve Ankara Elmadağ’da kurulu bulunan Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nın dinamit lokumu hazırlama bölümünde bugün meydana gelen müessif ve şiddetli patlamada maalesef beş işçimiz şehit düşmüştür. Acımız gerçekten de büyüktür. Konuyla ilgili adli ve idari tahkikatın başlatılmasının yanı sıra, ilk etapta patlamanın kimyasal tepkimeden kaynaklandığı da açıklanmıştır. Bu vesileyle hayatlarını kaybeden işçilerimize Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyor, kederli ailelerine, mesai arkadaşlarına sabır ve baş sağlığı diliyorum. Mekanları cennet olsun diyorum" ifadelerine yer verdi.