Ankara'da katliam gibi kaza! Yolcu otobüsü üst geçidin direğine saplandı: 9 ölü, 26 yaralı

Ankara'nın Polatlı ilçesinde yolcu otobüsü köprünün ayağına saplanması sonucu meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 9 kişi öldü, 26 kişi yaralandı.  Bölgeye çok sayıda itfaiye, arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi.

Ankara'nın Polatlı ilçesinde yolcu otobüsü köprünün ayağına saplanması sonucu meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 9 kişi öldü, 26 kişi yaralandı. 

Ankara'da katliam gibi kaza! Yolcu otobüsü üst geçidin direğine saplandı: 9 ölü, 26 yaralı - Resim : 1

Kaza, saat 05.00 sıralarında İzmir'den Ağrı'ya gitmekte olan otobüsün Ankarak Polatlı mevkiinde, köprünün ayağına saplanması sonucu meydana geldi. Bölgeye çok sayıda itfaiye, arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi.

Ankara'da katliam gibi kaza! Yolcu otobüsü üst geçidin direğine saplandı: 9 ölü, 26 yaralı - Resim : 2

Kaza, sabah saatlerinde Ankara- Eskişehir yolu Olukpınar köyü mevkinde meydana geldi. Seyir halindeki yolcu otobüsü, kontrolden çıkarak önce bariyerlere daha sonra üst geçit duvarına çarptı.

Ankara'da katliam gibi kaza! Yolcu otobüsü üst geçidin direğine saplandı: 9 ölü, 26 yaralı - Resim : 3

Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edilirken, yolun Polatlı istikameti ulaşıma kapatıldı.

ŞOFÖRÜN UYUDUĞU İHTİMALİ DEĞERLENDİRİLİYOR

Ankara Valisi Vasip Şahin "İlk belirlemelere göre 26 yolcu yaralandı, 9 yolcu hayatını kaybetti. Şu anda otobüste içinde sıkışan orada bulunan yolcu yok ama enkaz altında olabilir endişesiyle arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. Ağır yaralı bilgisi henüz gelmedi. Kazanın olma nedeniyle ilgili ilk değerlendirme uyuma sebebiyle ama daha sonra bu netleşecektir" ifadelerini kullandı. 

Kazada ilk belirlemelere göre 9 kişinin hayatını kaybettiği, 26 kişinin yaralandığı belirtildi.

Öte yandan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Ankara'nın Polatlı ilçesinde gerçekleşen otobüs kazasının ardından Psikososyal Destek (PSD) ekiplerimiz ivedilikle olay yerine ve hastanelere intikal ederek kazadan etkilenen vatandaşlarımıza yönelik psikososyal destek çalışmalarına başlamışlardır" dedi.

Bakan Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara'nın Polatlı ilçesinde gerçekleşen otobüs kazasının ardından Psikososyal Destek (PSD) ekiplerimiz ivedilikle olay yerine ve hastanelere intikal ederek kazadan etkilenen vatandaşlarımıza yönelik psikososyal destek çalışmalarına başlamışlardır" ifadesini kullandı.

Göktaş, kazada hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına da baş sağlığı diledi.