Ankara'da kuduz alarmı! Hastalıklı 35 köpeği kaçırmıştı! Hayvanları şehre yönlendiren kişi tutuklandı!

Buket Özgünlü, iddialara göre; Şanlıurfa'da kuduz karantinası ilan edilmiş bölgedeki 35 köpeği toplayıp Ankara'ya kaçırdı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Gözaltına alınan Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü ile dernek çalışanı M.S.D. adliyeye sevk edildi. Özgünlü, 'Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma' ve 'Hayvanları koruma kanununa muhalefet' suçlarından tutuklandı, M.S.D. serbest bırakıldı.

Ankara'da kuduz alarmı! Hastalıklı 35 köpeği kaçırmıştı! Hayvanları şehre yönlendiren kişi tutuklandı!

Ankara Valiliği, hastalık taşıyan köpeklerin kente getirildiğine dair iddiaları üzerine yapılan çalışmalar sonucu tespit edilen hayvanların, veteriner hekimlerin gözetiminde karantinaya alındığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, "Hayvanları ilimize yönlendiren ve getiren kişiler yakalanarak Cumhuriyet başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda gözaltına alınmış ve haklarında yasal işlemlere başlanılmıştır." denildi.

TUTUKLANDI

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen Buket Özgünlü Boyacı tutuklandığı, Muhammed Savaş Demir'in ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

BOŞ VARİLLERDEN TREN YAPMIŞTI

Ankara'da Buket Özgünlü, 11 yıl önce sokak hayvanlarını beslemeye başladıktan sonra Yaşama Tutunan Patiler Derneği'ni kurdu.

Farklı illerden getirilen engelli köpeklerin bakımını üstlenen Özgünlü, hayvanseverlerin de desteğiyle engelli köpekler için boş varillerden tren yapmış ve sosyal medyada gündem olmuştu.