Antalya'da aslında tüm Türkiye'de hızlıca yaygınlaşması gereken çok önemli bir çalışma gerçekleştirildi. 1000'lercesi teker teker Antalya sokaklarından toplandı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi, sürdürülebilir yaşam konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli projeler yürütüyor.
Büyükşehir Belediyesi, geliştirdiği proje kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla plastik şişelerden toplanan kapakları geri dönüştürüyor.
ÖZEL MAKİNELERDE İŞLENİYOR
Toplanan plastik kapaklar özel makinelerle işlenerek ilk etapta anahtarlık ve bardak altlığı gibi kullanışlı ürüne dönüştürülüyor. Ürünler farkındalık atölyelerine katılanlara hediye edilerek çevre bilincinin yaygınlaşması hedefleniyor.
"HEDEFİMİZ DOĞAL YAŞAMA KATKI SUNMAK"
Büyükşehir Belediyesi Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi Birim sorumlusu Ahu Nur Şahin, plastik kapakların geni dönüştürülmesi projesiyle atıkların nasıl değerlendirebileceklerini ve doğal yaşama nasıl katkı sağlayabileceklerini anlatmaya çalıştıklarını belirtti.
Şahin şöyle devam etti: ""Kapakları belirli miktarlarda kırarak pnömatik enjeksiyon makinesiyle yeniden işliyoruz. Böylece atıkları faydalı ürünlere çeviriyoruz.
Amacımız atık miktarını azaltmak ve atıksız yaşama geçişi desteklemek. Bu sürece yetişkinlerden çocuklara kadar herkesi dahil etmeyi hedefliyoruz"