Antalya'da kirlilik oluşturan 34 deniz aracına 101 milyonluk ceza kesildi

Antalya’nın 640 kilometrelik kıyı şeridi, özellikle turizm sezonunun yoğun olduğu bugünlerde yakından izleniyor. Her gün 81 noktadan alınan numunelerle deniz suyunun temiz olduğu raporlandı. Denizi kirleten 34 deniz aracına ise toplam 101 milyon lira ceza uygulandı.

Antalya'da kirlilik oluşturan 34 deniz aracına 101 milyonluk ceza kesildi

Denizler yakından takip ediliyor. Alınan numunelerden her gün analiz yapılıyor. Suların temiz olduğu raporlandı. Denizi kirleten 34 deniz aracına ise toplam 101 milyon lira ceza uygulandı.

Turizm kenti Antalya, 640 kilometrelik sahili, 650 bin yatak kapasitesiyle her yıl milyonlarca tatilciye ev sahipliği yapıyor. Türkiye’deki 567 mavi bayraklı plaj ve işletmenin 233’ünü elinde bulundurarak liste başı olan kentin deniz ve kıyılarının temizliği de yakından izleniyor.

Ekipler, her sabah tatilcilerin ve kentte yaşayanların yüzmek için tercih ettiği noktalarda temizlik devriyesi yapıyor. Deniz yüzeyi temizliğinde deniz süpürgesi aracı kullanılıyor, katı atıklar toplanıyor. Bazı tekne ve gemilerden denize bırakılan sıvı ya da katı atıklar da yakından izleniyor.

İhbar ya da elektronik gemi denetleme sisteminden gelen bilgiler doğrultusunda teknelere ani denetimler gerçekleştiriliyor. Toros 07 isimli yüksek süratli denetim teknesi, gece görüşü ve radar sistemleriyle sürekli takip yapabiliyor.