İki başlı bir köpekten başsız bir adama kadar tuhaf ve harika nesneler Google Haritalar'da sıklıkla görülüyor. Ancak son gözlem, tartışmasız şu ana kadarki en tuhaf gözlemlerden biri olarak ortaya çıktı. Antarktika'da, Japonya'ya ait Showa İstasyonu'nun hemen güneydoğusunda gizemli bir 'kapı' görüldü.
PEK ÇOK GİZEMLİ TEORİYE YOL AÇTI
Keşif, internette pek çok gizemli teoriye yol açtı. Bilim insanları MailOnline'a yapının gerçekte ne olduğunu açıkladılar ve bunun basit bir açıklaması olduğunu söylediler. Sıra dışı yapı, bir Reddit kullanıcısı tarafından Google Haritalar'da 69°00'50"G 39°36'22"D koordinatında görüldü.
"ANTARKTİKA'DA DEVASA BİR KAPI MI?"
Foruma yazdıkları mesajda, 'Antarktika'da devasa kapı mı?' ifadesini koordinatlarla birlikte verdiler. Paylaşım büyük ilgi gördü, yüzlerce izleyici yorumlara akın ederek yapının nasıl olabileceğini tartıştı. Bir kullanıcı, "Sadece patlamış bir Boeing kapısı" diye yanıtlarken, bir diğeri ise "Bu aslında Koca Ayak'ın tatil evi." diye yazdı.
TARİHİ GÖRÜNTÜLERİ GÖRME FIRSATI BULDU
Bir kullanıcı bunun 'Agarta'ya açılan kapı' olduğunu öne sürerken, bir diğeri ise bunun 'Norveç'in Svalbard kentindeki gibi büyük bir tohum deposu' olabileceğini iddia etti. Newcastle Üniversitesi'nde Buzul Bilimi Profesörü olan Bethan Davies, Google Earth Pro'da koordinatlara bakarak tarihi görüntüleri görme fırsatı buldu.
"ORADA BİR DİZİ ADA VAR"
MailOnline'a yaptığı açıklamada, Grantham Enstitüsü Eş Direktörü Profesör Martin Siegert de Profesör Davies'e katılarak 'Bu özellik, Doğu Antarktika'da, kıyının hemen açıklarında, hızlı deniz buzu bölgesinde yer alıyor. Orada bir dizi ada var ve su oldukça sığ. Bu, karaya oturmuş ve şimdi yerinde sıkışmış ve eriyen bir buzdağı. Bölgede başka birçok buzdağı görebilirsiniz.' dedi.
İLGİNÇ BİR DESEN
MailOnline'a konuşan araştırmacı şunları söyledi: 'Bu, katı bir buzul altı engelinin etrafındaki buz akışıdır. Bu akış, buzun eriyip tekrar donmasından ve katabatik rüzgarlardan da etkilenir. Burada buz oldukça ince, bunu yakınlardaki diğer kaya çıkıntıları da kanıtlıyor, dolayısıyla yatağın buz akışı üzerindeki etkisi güçlü olacak. İlginç bir desen ama buzul bilimsel açıdan alışılmadık ya da şaşırtıcı değil.' diyerek açıkladı.
Bu arada Leicester Üniversitesi'nde volkanolog olan Profesör John Smellie, 'Komplo teorisyenleri olmadan ne yapardık? Rezerv çok parlak değil ve bölgeyi tanımıyorum ama bana buzun alçalması nedeniyle kısa, kayalık bir sırt çıkıntısının ortaya çıktığı gibi görünüyor." diyerek esprili bir açıklama yaptı.
DOĞAL BİR OLAY
Smellie, "'Kapının 'tepesini' oluşturur. Ve 'kapının' yanlarını oluşturan iki belirgin paralel kar kuyruğu vardır. Kar kuyrukları size baskın rüzgar yönünün yönelimini gösterir. Dolayısıyla iyi bir hayal gücüyle bakıldığında genel olarak zayıf ve tamamen sahte bir kapı görünümü ortaya çıkıyor. 'Bunun sadece doğal bir olay olduğundan ve heyecanlanılacak bir şey olmadığından oldukça eminim.' dedi.