Antony Blinken İsrail'i savundu: Bu meşru bir hedef ve kendi operasyonları!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken önemli açıklamalarda bulundu. Blinken İsrail'in Lübnan saldırısına ilişkin "Bu meşru bir hedef ve amaç. İsrail'in kendi operasyonu. Tabi soru şu: Bunu yapmanın en etkili ve güvenli yöntemi ne? İsrail'in kuzeyinde en güvenli ortamın diplomasiyle yapılacağını düşünüyorum." ifadelerine yer verdi.

Antony Blinken İsrail'i savundu: Bu meşru bir hedef ve kendi operasyonları!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken önemli açıklamalarda bulundu. Blinken İsrail'in Lübnan saldırısına ilişkin, "Şu anda Orta Doğu çok tehlikeli bir anda. İsrail'in operasyonu meşru bir amaçla yapılıyor. Ama bunu yapmanın en etkili yönteminin diplomasi olduğunu düşünüyorum" dedi.

Blinken'ın açıklamalarından önemli satır başları şöyle:

"ORTA DOĞU ÇOK TEHLİKELİ BİR ANDA"

"İsrail'in kendisini terörizme karşı savunma hakkı vardır. Ancak bunu nasıl yaptığı önemlidir. Şu anda Orta Doğu çok tehlikeli bir anda. Aktörlerin hangi kararları vereceği bölgenin kaderini belirleyecek.

"BU İSRAİL'İN KENDİ OPERASYONU"

Bu meşru bir hedef ve amaç. İsrail'in kendi operasyonu. Tabi soru şu: Bunu yapmanın en etkili ve güvenli yöntemi ne? İsrail'in kuzeyinde en güvenli ortamın diplomasiyle yapılacağını düşünüyorum.

"OPERASYONA İLİŞKİN HALA DETAYLI BİLGİ TOPLUYORUZ"

Biz hala bilgi topluyoruz. Tam olarak neler olduğunu anlamak için o zamana kadar detaya inemem. 7 Ekim'den beri amaçlarımızdan biri de şuydu.

Bu çarpraz ateşin ortasında kalan kadınlar, çocuklar ve gazzedekilerin güvenliğe ihtiyaçları var. Bunun dışında bir amacımız da savaşın büyümesini engellemekti.ve birçok noktada da bunun yaşanmasına ramak kalmıştı. Her seferinde de ABD'nin diplomasisi daha geniş bir savaşı engellemekte başarılı oldu. Yine bunu yapmaya çalışıyoruz diğer birçok ülkeyle birlikte."