Apple kullanıcılarına kötü haber: Bu cihazlar için yolun sonu göründü

Apple tarafından yeni ürünlerin piyasaya sürülmesiyle eski cihazlara olan destek başta olmak üzere cihazların üretimi de kademeli olarak sonlandırılıyor. Şimdi ise çok daha fazla dikkat çeken bir iddia söz konusu. Zira Apple'ın bu ay yapacağı etkinlikle beraber eski bazı ürünlerin satışını da sonlandıracağı iddia edildi. İşte detaylar...

Apple kullanıcılarına kötü haber: Bu cihazlar için yolun sonu göründü

iPhone 16 serisini geçtiğimiz ay piyasaya süren Apple‘ın bu ay içinde bir etkinlik daha düzenleyerek iPad ve Mac serilerini yenilemesi bekleniyor. Bugüne kadar gelen bilgiler, markanın etkinliğin hemen ardından bazı ürünlerini rafa kaldıracağı yönünde. Peki, üretimi sonlandırılacağı öne sürülen Apple ürünleri hangileri?

APPLE HANGİ ÜRÜNLERİN FİŞİNİ ÇEKECEK?

Shiftdelete.Net'in haberine göre; Apple‘ın bu ayki lansmanının ana odak noktası Mac ve iPad modelleri olacak. Bu nedenle M4, M4 Pro ve M4 Max işlemcilerinden güç alan yeni 14 inç ve 16 inç MacBook Pro’ların duyurulması söz konusu. Şu an için kesin olmamakla birlikte, yeni MacBook’ların tanıtılmasının ardından M3 çipli MacBook Pro’lara veda edilebilir.

Apple, Mac Mini modelini son olarak 2023’ün başlarında M2 ve M2 Pro işlemcilerle güncelledi. Ancak bu durum yaklaşan etkinlikte değişecek. Sektör kaynakları, lansmanda M4 ve M4 Pro’lu Mac Mini’nin çıkma ihtimalini yüksek görüyor. Bu durumda M2 Mac Mini modelleri rafa kaldırılabilir.

Apple kullanıcılarına kötü haber: Bu cihazlar için yolun sonu göründü - Resim : 1

iMac modelinin de yenileneceği söyleniyor. Bu kapsamda M4 işlemcili iMac‘lerin piyasaya çıkması ve M3 işlemcili bir önceki modelin satışının durdurulacağı ifade ediliyor. Bunun dışında, A18 işlemciden güç alan ve muhtemelen Apple Intelligence’ı destekleyecek yeni bir iPad mini alacağız. Bu durumda, iPad mini 6 için yolun sonu gelecek gibi görünüyor.

Etkinlikte vitrine çıkması beklenen tüm ürünler bunlarla sınırlı değil. Mark Gurman gibi güvenilir kaynaklara göre iPad 11’in de kullanıcıların beğenisine sunulması muhtemel. Bu da 2022’de tanıtılan iPad 10’un satışlarının sonlandırılacağı anlamına geliyor.

İŞTE SATIŞI SONLANACAK ÜRÜNLER:

M3 çipli MacBook Pro
M2 Mac Mini
M3 iMac
iPad mini 6
iPad 10