Dünyanın öbür ucuna giden araştırmacılar ve bilim insanları, Sibirya'da yaptıkları keşiften sonra şaşkına döndü. Dünyanın öbür ucunda bulduklarına inanamadıkları canlının, 35 bin yıl önce yeryüzünde yaşamış olan kılıç dişli kedi yavru olduğunu fark ettiler. Hayvan, binlerce yıldır neredeyse hiç bozulmadan orada duruyordu.
35 BİN YIL ÖNCESİNE AİT
Sibirya’da kılıç dişli bir kedi türü olan ‘Homotherium latidens’a ait yavru mumyası keşfedildi. Araştırmacılar yaklaşık 35 bin yıl öncesine ait olduğu belirlenen yavrunun, kusursuz şekilde korunmuş deri, kürk ve diş yapısıyla dikkat çektiğini ifade etti.
DAHA FAZLA BİLGİ ELDE EDİLECEK
Bilim insanları, mumyanın şimdiye kadar Asya’da keşfedilmiş ilk ‘kılıç dişli kedi mumyası’ olduğunu ve türün Pleistosen dönemde Avrasya'nın geniş bölgelerine yayıldığını kanıtladığını belirtti. Yapılacak DNA analizleri ile yavrunun biyolojisi ve yaşam tarzı hakkında daha fazla bilgi elde edilecek.
CÜSSELİ HAYVANLARI AVLADIĞI BİLİNİYOR
Bu hayvanların nesli tükenmeden Amerika kıtasının ormanlık alanlarında yalnız dolaşan büyük cüsseli hayvanları avladığı bilinmekte. Bu hayvanların grup halinde avlandıklarına dair bir veriye rastlanmamıştır, Genellikle yalnız dolaşıp nadiren bir araya gelirlerdi.