Bilim adamları, bir yerdomuzuna ve bir armadilloya benzerlik gösteren yaratık olan pangolini incelemeye aldı. Elde edilen sonuçlar herkesi oldukça şaşırttı.
EN YÜKSEK KROMOZOMA SAHİP İKİNCİ MEMELİ
Verilere göre bilim insanları pangolinlerin 114 kromozoma sahip olduğunu ortaya çıkardı. Yani memeliler arasında en fazla ikinci kromozoma sahip olan hayvanların beyaz karınlı pangolinler olduğu açıklandı.
ESARET ALTINDA VE KÖTÜ DURUMDALAR
Uzmanlar araştırma sonrası açıklamalarında” Pangolinler hakkında çok az şey bilinmesinin bir nedeni, onların incelenmesinin çok zor olmasıdır. Esaret altında kötü durumdalar; sadece birkaç hayvanat bahçesi onları başarıyla barındırmayı başardı. Vahşi doğada yerlerini bulmak zordur ve bilim adamlarının diğer türleri izlemek için kullandıkları teknoloji, pangolinler söz konusu olduğunda genellikle başarısız olur hayvanlar bazen pullarından radyo etiketlerini silmek için ağaçları kullanırlar” dedi.
Araştırmacıların hayvanlar hakkında bildiği şey, kazdıkları ve uzun dillerini karıncaları, termitleri ve diğer böcekleri yemek için kullandıklarıdır. Ak karınlı çeşidi de dahil olmak üzere bazı türler, gövdelerden ve dallardan sarkan ağaçlarda yaşar. Diğerleri yuvalarda yaşar. Tehdit edildiğinde, pangolinler bir top şeklinde kıvrılır.
PANGOLİN PULLARI KAÇAK OLARAK SATILIYOR
Araştırma, bilimsel değerinin yanı sıra, koruma çabalarını, özellikle de hayvanların neslinin tükenmesinin birincil nedeni olan kaçak avlanmayı kontrol etme girişimlerini desteklemek için değerli bir genetik kaynak oluşturdu. Pangolin pulları, Nijerya'dan Çin'e geleneksel tıpta kullanılmak üzere uluslararası pazarlarda yasa dışı olarak satılıyor.
UCLA Tropikal Araştırmalar Merkezi'nde yardımcı profesör ve makalenin ortak yazarı olan Ryan Harrigan, "Kromozomları ve genlerin yapısını anlamak, koruma için önemlidir. Popülasyonları nasıl yönettiğimizi belirleyebilir iki grup arasında büyük genetik farklılıklar bulursanız, onları farklı şekilde yönetebilirsiniz” açıklamasında bulundu.