Araştırmacılar eskiden mumyalama işlemlerinde kullanılan bir şey olan formaldehitin hücrelerimiz tarafından üretildiğini ve bunun da insanları yaşlandırdığını belirledi.
VÜCUT NEDEN BUNU ÜRETİYOR?
Cornell Üniversitesi, Oxford Üniversitesi, Cambridge Üniversitesi ve Cancer Research UK'den önde gelen bilim adamları, vücudun formaldehiti aşırı üretmesine neyin sebep olduğunu öğrenmeye çalışıyorlar.
İLAÇLARLA DURDURULABİLİR
Araştırmacılar, kullanılacak bazı ilaçlarla hücrelerimizin bunu salgılamasının önlenebileceği görüşünde birleşmiş durumda.
"DOĞAL YAŞLANMANIN NEDENİNİ TESPİT ETTİK"
Cornell'e taşınmadan önce Cambridge'de çalışmayı yöneten bir hematoloji uzmanı olan Profesör Meng Wang, "Doğal yaşlanmanın potansiyel nedenlerinden birini tespit ettiğimize inanıyoruz. Bu, potansiyel olarak yaşa bağlı doğal düşüşü yavaşlatan bir terapiye yol açabilir.” dedi.
KAN KANSERİ RİSKİNİ ARTTIRIYOR
Cancer Research UK'ye göre formaldehit, kan kök hücrelerinde yaşlanmayı hızlandırabilecek ve kan kanseri olasılığını artırabilecek DNA hasarına neden olur. Yayınlanan bir araştırmada, kan kanserindeki DNA hasarı ile yaşlanma arasında ortak bir bağlantı tespit edildi.
YİYECEKLERDEN ETKİLENİYOR MU?
Ekip sadece kanda yaşlanma belirtileri aradı, ancak yaşlanmanın organlarda da meydana geldiğinden şüpheleniliyor. Ekip ayrıca formaldehit üretiminin yiyeceklerden veya diğer yaşam tarzı faktörlerinden etkilenip etkilenmediğini de araştırıyor.