Arefe günü nedir? Arefe günü ne zaman, hangi gün 2022? İşte, Ramazan arefesi tarihi
Arefe günü her Ramazan ayının son gününe denk geliyor. Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayının bitmesine çok az kaldı. Peki, bayramdan önceki gün olan arefe günü nedir? sorusuna yanıt aranmakta. İşte, Ramazan arefesi tarihi...
Ramazan ayı 2022'nin son günlerine geliyoruz ve önümüzde bayram var. Ramazan bayramına girmeden önce Müslümanlar için anlamı büyük olan arefe günü var. Her Ramazan ayının son günü ve Ramazan bayramından bir önceki gün olan arefe gününün bu yıl da hangi gün ve tarihe denk geldiği merak edildi.
Arefe günü nedir? ve Arefe günü ne zaman, hangi gün 2022 gibi aramalar gündemi meşgul ediyor. Evlerimize bereket getiren, nefisleri arındıran ve bolca dua ile geçirdiğimiz bu Ramazan bayramının son günü olan arefe günü iple çekiliyor.
Arefe gününde oruç tutan tutmayan tüm Müslümanlar mezarlık ziyaretinde bulunup ölülerinin mezarında Kur'an okuyor, dua ediyor. Arefe Günü nedir? sorusunu sizler için yanıtladık.
Arefe kelimesi Arapça kökenli "Arafa" kelimesinden türemiştir. Arafa'nın anlamı, bilmek, görmek ve sezmektir. TDK'ya göre kelimenin doğru yazılışı ''Arife'' olsa da halk dilinde arefe olarak günümüze taşınmış bir kelime. TDK'da yapılan tanıma göre ise arefe belirli bir günün, olayın bir önceki günü veya ona yakın günleri anlamına gelir.
Arefe herhangi bir dini bayramdan önceki gündür ve o günlerden biri de Ramazan bayramı arefesidir. Arefe günü ne zaman, hangi gün 2022? sorusuna gelecek olursak Arefe günü 1 Mayıs 2022 Pazar gününe denk gelmektedir. 1 Mayıs İşçi Bayramı'na denk gelen arefe gününde bol bol ibadet edilir ve mezarlık ziyaretleri gerçekleştirilir. Ayrıca Ramazan'ın son günüdür.
Ramazan Bayramı Arefesi- 1 Mayıs 2022 Pazar
Ramazan Bayramı 1. Gün- 2 Mayıs 2022 Pazartesi
Ramazan Bayramı 2. Gün- 3 Mayıs 2022 Salı
Ramazan Bayramı 3. Gün- 4 Mayıs 2022 Çarşamba
Ramazan arefesi tarihi 1 Mayıs 2022 Pazar günüdür. Arefe günü tesbih namazı, şükür namazı, duha namazı kılınır. Bolca dua ve istiğfar edilir. Salavat ve kelime-i tevhid getirilir.