Türkiye genelinde yaklaşık 2 ay sürecek göç, havaların ısınmasıyla birlikte başladı. Artvin'in Kemalpaşa ilçesine bağlı Osmaniye köyünden yaylaya göç eden 600 koyun, caddelerde görenleri şaşkına çevirdi.
YOLA ÇIKTI
Hakan Üçüncü’ye ait sürü, Hopa, Borçka, Artvin merkez ve Şavşat ilçelerinden geçerek Bilbilan Yaylası'na ulaşmak üzere yola çıktı.
CADDE VE SOKAKLARDAN GEÇME ZORUNDA KALDI
Bazen ilçe merkezi, cadde ve sokaklardan geçme zorunda kalan Üçüncü’nün sürücü, bazen de dağ yolunu kullanarak yaylaya gitmeyi hesaplıyor.
SÜRÜYÜ TAKİP EDİYOR
Her yıl gerçekleştirdiği yayla yolunda yeni doğmuş kuzularda annelerinin peşinde sürüyü takip ediyor.
YAYLA GÜZERGAHINI ANLATTI
Sürü sahibi Hakan Üçüncü, yaptığı açıklamada "Göç başladı, herkese kolaylıklar diliyorum, sabır diliyorum. 600 koyunum var. Hopa, Borçka, Artvin ve Şavşat’a kadar devam edeceğiz" diyerek yayla güzergahını anlattı.
SIRA DIŞI AN
Cadde ve sokaklardan geçen koyunları gören vatandaşlar ise bu ilginç ve sıra dışı anı cep telefonları ile görüntüledi.