Atletico Madrid’den yılın transferi! Julian Alvarez tarihe geçti

İspanya LaLiga ekibi Atletico Madrid, Alexander Sörloth'un ardından forvet mevkisine bir transfer daha yaptı. Madrid ekibi Manchester City’den Julian Alvarez’i 75 milyon euro bonservis ve 20 milyon euro bonus karşılığında transfer etti. Arjantinli oyuncu, Manchester City kulüp tarihinin en pahalı satışı unvanını kazanarak 56,2 milyon euroya Chelsea'ye transfer olan Raheem Sterling'i geride bıraktı.

Atletico Madrid’den yılın transferi! Julian Alvarez tarihe geçti

Yeni sezonda ciddi bir kadro yapılanması içine giren İspanya LaLiga ekibi Atletico Madrid transfer çalışmalarını sürdürüyor. Başkent ekibi Alvaro Morata'nın Milan’a transferi sonrası hücum hattına üst üste takviyeler yapıyor.  

Atletico Madrid’den yılın transferi! Julian Alvarez tarihe geçti - Resim : 1

6 YILLIK SÖZLEŞME İMZALADI

Alexander Sörloth'u transfer eden Madrid ekibi  hücum hattını Julian Alvarez ile güçlendirdi. Manchester City formasıyla performansıyla dikkat çekerek kısa sürede başarıya ulaşan ve Arjantin Milli Takımıyla da dünya şampiyonluğu yaşayan Alvarez, kırmızı-beyazlılar ile 6 yıllık sözleşme imzaladı.

24 yaşındaki forvet, City ile 103 maça çıkarken, 36 gol, 18 asistlik performans sergiledi. Alvarez geçtiğimiz sezon ise tüm kulvarlarda 54 mücadelede sahaya çıktı ve takımı adına 19 gol, 13 asist üretti.

Atletico Madrid’den yılın transferi! Julian Alvarez tarihe geçti - Resim : 2

BONSERVİS BEDELİ BELLİ OLDU

Atletico bu transfer için Manchester City'e 70 milyon Euro bonservis ödeyecek. Başarılı oyuncunun sözleşmesinde 20 milyon Euro da bonus maddesi yer alıyor.

CITY BONSERVİS REKORU KIRDI

Manchester City, Ocak 2022’de River Plate’den 21,4 milyon € karşılığında transfer ettiği Álvarez'den büyük bir kazanç elde etmiş oldu. Arjantinli oyuncu, Manchester City formasıyla geçirdiği iki yıl boyunca performansını sürekli olarak artırarak, kulüp tarihinin en pahalı satışı unvanını kazandı. Daha önce bu unvan, 2021 yılında Raheem Sterling’in 56,2 milyon € karşılığında Chelsea’ye transfer olmasıyla kırılmıştı.

Atletico Madrid’den yılın transferi! Julian Alvarez tarihe geçti - Resim : 3

Arjantinli futbolcu geçtiğimiz ay kariyerinde ikinci kez Copa America şampiyonluğu yaşarken, İngiliz ekibiyle 2 Premier Lig, 1 UEFA Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Süper Kupa, 1 FIFA Kulüpler Dünya Kupası ve 1 İngiltere Kupası kazandı.

Alvarez, yeni takımı için Madrid'e gelerek sağlık kontrolünden geçti.

Atletico Madrid’den yılın transferi! Julian Alvarez tarihe geçti - Resim : 4

MANCHESTER CITY’YE DUYGUSAL VEDA

Álvarez, transferin ardından Manchester City taraftarına duygusal bir mesajla veda etti. Alvarez mesajında, “Bugün bu büyük kulüpten ayrılırken derin duygular içerisindeyim. Bu iki yıl benim için çok özeldi; hem oyuncu hem de insan olarak çok şey öğrendim. Burada geçirdiğim süre boyunca büyüdüm ve olgunlaştım” dedi.

Atletico Madrid’den yılın transferi! Julian Alvarez tarihe geçti - Resim : 5

Manchester City Futbol Direktörü Txiki Begiristain ise Álvarez’e yeni kariyerinde başarılar dileyerek, “Julian ile çalışmak bizim için büyük bir keyifti. İlk günden itibaren gösterdiği tutum ve profesyonellik üst düzeydeydi, bu da onun gelişiminde büyük rol oynadı” ifadelerini kullandı.