Avrupa devlerinin radarına girmişti! Fenerbahçe’nin yıldızı Ferdi Kadıoğlu’ndan transfer açıklaması!

A Milli Takım kadrosunda yer alan Fenerbahçeli Ferdi Kadıoğlu, transferi konusunda açıklama yaptı. Yıldız futbolcu orta saha mevkisinden kanat bekine evrilmesi ve Arda Güler hakkında da konuştu.

Avrupa devlerinin radarına girmişti! Fenerbahçe’nin yıldızı Ferdi Kadıoğlu’ndan transfer açıklaması!

A Milli Futbol Takımı’yla Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2024) mücadele eden Ferdi Kadıoğlu, Milli Takım kampında Gürcistan maçı ve sonrasında yaşananlar, transfer süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Avrupa devlerinin radarına girmişti! Fenerbahçe’nin yıldızı Ferdi Kadıoğlu’ndan transfer açıklaması! - Resim : 1

“AVRUPA ŞAMPYONASI'NA İLK DEFA GALİBİYETLE BAŞLIYORUZ. O YÜZDE UYUMAKTA DA ZORLUK ÇEKTİK. ÇÜNKÜ HEYECANLI VE MUTLUYDUK”

Türkiye Gazetesi'nden Ferhat Kızıltaş’ın haberine göre milli futbolcu 3-1 kazanılan Gürcistan maçını değerlendirerek şunları söyledi:

“Maça çok iyi başladık. Hepimiz için çok iyi bir galibiyet oldu. Kazanmak takım için harika oldu. Aslında baktığınızda çok etkili başladığımız bir karşılaşmaydı. 1-0 öne geçtik hatta hemen ardından ikinci golü de attık. Ofsayttan dolayı iptal oldu. Sayılmayan o golün ardından bir düşüş yaşadık. Bu düşüşün ardından Gürcistan 1-1’i yakaladı. Skor 1-1’e geldikten sonra biraz zorlandık. Hatta rakip bu süreçte ikinci gole de yaklaştı. İkinci yarı itibarıyla bir şeyleri değiştirmeye çalıştık. Çünkü rakibimiz çok geriye yaslanıyordu ve bizim de ileri doğru çıkmamız gerekiyordu. Beklerimize çok iş düşüyordu buna ben de dahildim. Pozisyon bulmak zorundaydık. Sonrasında bazen kontrataklar yakalasalar da bizim aleyhimize giden pozisyonlar sonuç bulmadı.

Ardından Arda Güler’in attığı gol işleri değiştirdi. Muazzam ötesi bir gol attı. Son dakikalarda Samet’in bir pozisyonu var çizgi üzerinden çıkarttığı. O da muazzam bir kurtarış. Bu kurtarışın ardından gelen üçüncü golümüz maçtan 3-1 galip ayrılmamıza sebep oldu. Tabii ki de çok mutluyduk. Otobüsle geçirdiğimiz dönüş yolu çok keyifliydi. Keyifli bir atmosfer vardı otobüste. Hatta kamp alanına döndüğümüzde de herkes çok mutlu ve heyecanlıydı. Biliyorsunuz ki Avrupa Futbol Şampiyonası’na tarihimizde ilk defa galibiyetle başlıyoruz. O yüzde uyumakta da zorluk çektik. Çünkü heyecanlı ve mutluyduk.”

Avrupa devlerinin radarına girmişti! Fenerbahçe’nin yıldızı Ferdi Kadıoğlu’ndan transfer açıklaması! - Resim : 2

TRANSFER GELİŞMELERİ

“Avrupa’da birçok büyük kulübün seni takip ettiğini biliyoruz ve şu an Avrupa’nın en büyük vitrini olan şampiyonada forma giyiyorsun. Bu durum için neler düşünüyorsun?” sorusuna yanıt veren Ferdi Kadıoğlu, “Baktığınız zaman Fenerbahçe’de çok güzel bir sezon geçirdim. Ama şu an itibariyle sadece A Milli Takım’a odaklandım. Tam manasıyla Milli Takım’a konsantre oldum. Çünkü burada çok güzel bir deneyim yaşamak ve ne kadar ileri gidebilirsek o kadar gidebilmek istiyoruz” dedi.

Avrupa devlerinin radarına girmişti! Fenerbahçe’nin yıldızı Ferdi Kadıoğlu’ndan transfer açıklaması! - Resim : 3

“ARDA’NIN REAL MADRİD’E GİTTİKTEN SONRA FİZİKSEL GÜCÜNÜ ARTTIRDIĞINI GÖRÜYORUZ”

Fenerbahçe ve A Milli Takım’dan arkadaşı olan Arda Güler hakkında değerlendirme yapan Ferdi şu ifadeleri kullandı:

“Arda’nın Fenerbahçe zamanında da ne kadar yetenekli bir futbolcu olduğunu hepimiz biliyorduk. Arda ile ilgili şunu söyleyebilirim; Real Madrid’e gittikten sonra fiziksel gücünü arttırdığını görüyoruz. Geliştirdiği noktalardan bir tanesi bu. Sezonun ilk yarısında biraz şanssız sakatlıklar yaşadı ama daha güçlü döndü çünkü diğer tarafa baktığınızda bu tarz zorluklar sizi de geliştirir. O yüzden buraya geldiğimde de onun ne kadar güçlü geri geldiğini gördük. Ve özgüvenli bir şekilde gördük. Yeteneği tartışılmaz, tabiri caizse kadife ayak. Topu ayağına aldığında ne kadar yetenekli bir futbolcu olduğunu gösteriyor.”

Avrupa devlerinin radarına girmişti! Fenerbahçe’nin yıldızı Ferdi Kadıoğlu’ndan transfer açıklaması! - Resim : 4

“NASIL OLDU DA ORTA SAHADAN BEKE GEÇTİM TAM OLARAK BEN DE ANLAMADIM”

Ferdi, “Fenerbahçe’de birçok teknik direktörle çalıştın. Ofansif bir oyuncu olarak gelmene rağmen seni bek olarak kullanma konusunda ilk önce kim ikna etti?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Ofansif pozisyondan beni ilk kez bek pozisyonuna çeken hoca Vitor Pereira’ydı. Beni kanat beki olarak kullanıyordu. İlk geldiği dönemde beni merkezden beke çekmişti. Çünkü o dönemlerde Fenerbahçe’de üç tane stoper ile oynuyorduk. Daha sonrasında İsmail Kartal da beni sol bek olarak kullandı.

Aslında nasıl oldu da orta sahadan beke geçtim tam olarak ben de anlamadım. Ama ilk olarak beni beke çeken Vitor Pereira’ydı. Beni ofansif pozisyondan kanat beki olarak değerlendirmişti. Birçok hocanın ise bana katkısı olduğunu söylemek mümkün değil. Ancak pozisyon değişikliği anlamında bana yerimin neden değiştiğini anlatan isimler dile getirdiğim teknik adamlardı.”

Avrupa devlerinin radarına girmişti! Fenerbahçe’nin yıldızı Ferdi Kadıoğlu’ndan transfer açıklaması! - Resim : 5

FERDİ KADIOĞLU'NUN PERFORMANSI

Transfermarkt'a göre piyasa değeri 21 milyon euro olarak gösterilen Ferdi Kadıoğlu, geçen sezon Fenerbahçe'de forma giydiği 51 maçta 3 gol attı, 5 asist yaptı. Ferdi'nin adı transferde Arsenal, Borussia Dortmund, Napoli, Bayern Münih, Inter ve Milan ile anılıyor.