Avrupa haberi verdi. İzmir, Manisa, Aydın bayram edecek

Türkiye'nin genelinde etkili olan yağışlar yerini sıcak havalara bırakıyor. Avrupa Meteoroloji kaynaklarından alınan bilgiye göre, bu hafta sonu Ege Bölgesi'nde kavurucu sıcaklar etkili olacak.

Avrupa haberi verdi. İzmir, Manisa, Aydın bayram edecek

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sıcak havaları dört gözle bekleyenleri sevindirecek haber geldi. 18-19 Mayıs tarihlerinde sıcak havalar Ege Bölgesi'nde etkisini gösterecek.

Avrupa Orta Vadeli Hava Tahminleri Merkezi (ECMWF) tarafından yapılan açıklamaya göre, bu hafta sonu Ege Bölgesi'nde sıcaklıklar artacak. Uzmanlar Ege Bölgesi'nde yaşayanları kavurucu sıcaklıkların meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı uyardı.

GÜNEŞ ÇARPMASINA DİKKAT!

Güneş çarpması; aşırı sıcak sonucu beden ısısını ayarlayan mekanizmanın bozulmasına bağlı meydana gelen ciddi bir rahatsızlıktır. Hemen müdahale edilse bile ölümcül olabilir ya da kalıcı zararlar verebilir. Aşırı sıcaklığın yanında nem oranının da yüksek olması (%70’in üzeri), güneş çarpmasında etkili bir rol oynar. Güneş çarpması özellikle yaşlı ve çocuklar için daha tehlikelidir.

Güneş ışınları; ultraviyole, görünür ve enfraruj ışınlarından oluşmaktadır. İnsan sağlığı açısından en etkili ışın ultraviyole ışınlarıdır. Ülkemizde genellikle yaz ayları ve gündüz 1100-1500 saatleri arası güneş çarpması açısından en riskli zamanlardır. Güneş çarpmasının en sık görüldüğü yerler, sıcak ve nemli deniz sahilleridir.