Avrupa tatili hayal değil: İşte Türklere en kolay Schengen vizesi veren ülkeler!

Türkiye'deki tatil rotalarının pahalılığı vatandaşları yurtdışına yöneltse de, son dönemlerde Türkler için Schengen vizesi almak bir hayli zor. Ancak öyle ülkeler var ki, Türk vatandaşlarına vize ret oranı oldukça düşük. İşte Schengen vizesini en kolay veren ülkeler..

Avrupa tatili hayal değil: İşte Türklere en kolay Schengen vizesi veren ülkeler!

Türkiye'yi etkisi altına alan Afrika sıcaklardan bunalan birçok kişi, şehirden uzaklaşıp yaz tatilini değerlendirmek istiyor. Ancak, Bodrum başta olmak üzere birçok tatil yerinde konaklama ve otel fiyatlarının yüksek olması tatilcileri alternatif seçeneklere yöneltiyor. Yurtdışı tatili de bunlardan biri. Türk vatandaşları özellikle vize alırken büyük sıkıntılar yaşasa da, işte en kolay Schengen vizesi veren ülkeler…

Avrupa tatili hayal değil: İşte Türklere en kolay Schengen vizesi veren ülkeler! - Resim : 1

Cnn Türk'ün haberine göre, yaz tatili için otel incelemesinde bulunan birçok vatandaş fahiş fiyatlar nedeniyle deyim yerindeyse hayal kırıklığı yaşıyor. Hal böyleyken birçok kişi yurtdışı tatil seçeneklerini değerlendiriyor. Fakat Avrupa ülkelerine Schengen vizesi almak Türk vatandaşları için zorlu bir süreç de olabiliyor. Almanya, vize başvurusunda bulunan her 100 Türk vatandaşından 26’sını reddetti. Fransa ise vize başvurusuna yönelik işlemlerin uzunluğunda 2. sırada yer alıyor.  En kolay vize veren ülke ise duyanları şaşırttı.

Avrupa tatili hayal değil: İşte Türklere en kolay Schengen vizesi veren ülkeler! - Resim : 2

SCHENGEN VİZESİ ALMAK TÜRK VATANDAŞLARI İÇİN BİR HAYLİ ZOR

Schengen vize başvurusu reddedilen kişi sayısı bir hayli çok. Türk vatandaşları için vize almak meşakkatli bir süreç olarak bilinse de bir umut ışığı da yok değil.

Avrupa tatili hayal değil: İşte Türklere en kolay Schengen vizesi veren ülkeler! - Resim : 3

EN KOLAY VİZE VEREN ÜLKELER BELLİ OLDU

Axa Schengen adlı kurumun araştırmasına göre, en kolay Schengen vizesi veren ülke İzlanda. Baltık ülkeleri ile Finlandiya’da ise Türk vatandaşlarına vize ret oranı oldukça düşük.