Avrupa uyardı, haritada gösterdi. Türkiye’de bu hafta Omega Blocking ve Trof var

Avrupa Orta Vadeli Hava Tahmin Merkezi (ECMWF), tarafından yapılan değerlendirmelere göre Türkiye’de bu hafta Omega Blocking ve Trof etkili olacak.

Avrupa uyardı, haritada gösterdi. Türkiye’de bu hafta Omega Blocking ve Trof var

Türkiye’nin hava durumu hakkında yeni tahminler yapılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda Avrupa Orta Vadeli Hava Tahmin Merkezi (ECMWF), tarafından yapılan değerlendirmelere göre Türkiye’de bu hafta boyunca Omega Blocking ve Trof etkili olacak.

Avrupa uyardı, haritada gösterdi. Türkiye’de bu hafta Omega Blocking ve Trof var - Resim : 1

TROF VE OMEGA BLOCKING VAR

Bu konuda Meteoroloji Bey isimli hesaptan yapılan paylaşıma göre Türkiye'nin kuzey-iç ve doğu bölgeleri normalden soğuk tarafta kalacak. Kıyı-Güney Ege normalden biraz daha sıcak olacak. Bunun yanında Trof etkisiyle Doğu Akdeniz-Güneydoğu ve Doğu Anadolu zaman zaman yağışlı geçecek.

Avrupa uyardı, haritada gösterdi. Türkiye’de bu hafta Omega Blocking ve Trof var - Resim : 2

Söz konusu paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Bu hafta Omega Blocking basınç örüntüsü var. Kuzey Avrupa normalden sıcak, Rusya-Doğu Avrupa ve Türkiye'nin kuzey-iç ve doğu bölgeleri normalden soğuk tarafta kalacak. Kıyı-Güney Ege normalden biraz sıcak geçecek. Trof etkisiyle Doğu Akdeniz-Güneydoğu ve Doğu Anadolu zaman zaman yağışlı geçecek.”

Avrupa uyardı, haritada gösterdi. Türkiye’de bu hafta Omega Blocking ve Trof var - Resim : 3

OMEGA BLOCKING NEDİR?

Analiz edilmiş yüksek kartlarda Yunan alfabesindeki omegaya benzeyen, Kuzey yarım kürede kış sonu ve bahar başlarında görülen, jet rüzgarlarının kutba bakan taraflarındaki sıcak yüksek dili. Engel yükseğe tipik bir örnektir.

TROF NEDİR?

Alçak atmosferik basınçta, siklonik sirkülasyonun en az olduğu alan veya alçak basınç sahasının merkezden dışarıya doğru sündüğü bölge.

Avrupa uyardı, haritada gösterdi. Türkiye’de bu hafta Omega Blocking ve Trof var - Resim : 4