Avrupa'da sel felaketi! Yollar kapandı! Yüzlerce kişi tahliye ediliyor!

3 Avrupa ülkesinde başlayan sel felaketi, 7 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Birçok bölgede yollar kapanırken yüzlerce kişi tahliye edildi.

Avrupa'da sel felaketi! Yollar kapandı! Yüzlerce kişi tahliye ediliyor!

Avrupa ülkelerinden İtalya, İsviçre ve Fransa'da sel var. Fırtınanın yol açtığı selde Fransa ve İsviçre'de 7 kişi hayatını kaybetti. Yüzlerce kişi tahliye edildi.

Avrupa'da sel felaketi! Yollar kapandı! Yüzlerce kişi tahliye ediliyor! - Resim : 1Fransa, İtalya ve İsviçre'de haftasonu şiddetli fırtınalar etkili oldu. Gökgürültülü sağanak üç ülkeye de sel getirdi. Sel, toprak kaymalarını tetikledi.

Avrupa'da sel felaketi! Yollar kapandı! Yüzlerce kişi tahliye ediliyor! - Resim : 2

YÜZLERCE KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Fransa ve İsviçre'de can kaybı var. İsviçre'nin güneyinde Ron Nehri'nin ve kollarının taşması sonucu yollar kapandı. Yüzlerce kişi sel bölgesinden helikopterlerle tahliye edildi. Hava şartları nedeniyle tahliyenin güçlükle yürütüldüğü gelen haberler arasında.

Avrupa'da sel felaketi! Yollar kapandı! Yüzlerce kişi tahliye ediliyor! - Resim : 3

İtalya'nın kuzeyinde de benzer manzaralar yaşandı. Selin ortasında mahsur kalan araçtakiler helikopterle kurtarıldı. Tahliye edilen üç kişiden biri üç aylık bebekti.

Avrupa'da sel felaketi! Yollar kapandı! Yüzlerce kişi tahliye ediliyor! - Resim : 4

İSVİÇRE'DE BİR KİŞİ ÖLDÜ

İsviçre'de geçen haftasonu da aşırı yağış görülmüştü. Ülkenin güneydoğusunu etkileyen selde bir kişi ölmüş, büyük hasar meydana gelmişti.

Avrupa'da sel felaketi! Yollar kapandı! Yüzlerce kişi tahliye ediliyor! - Resim : 5

Bilim insanları, küresel ısınma nedeniyle aşırı doğa olaylarının şiddetinin ve sıklığının arttığını, etki süresinin uzadığını belirtiyor.

Avrupa'da sel felaketi! Yollar kapandı! Yüzlerce kişi tahliye ediliyor! - Resim : 6

"MAMMATUS" GÖZLEMLENDİ 

ABD'nin New York, New Jersey ve Connecticut kentinde etkili olan şiddetli fırtınanın ardından sokaklar sular altında kaldı, günlük yaşam olumsuz etkilendi.

Avrupa'da sel felaketi! Yollar kapandı! Yüzlerce kişi tahliye ediliyor! - Resim : 7Fırtınanın ardından, gökyüzünde ''Mammatus'' olarak bilinen bulutlar gözlemlendi.

Avrupa'da sel felaketi! Yollar kapandı! Yüzlerce kişi tahliye ediliyor! - Resim : 8