Aydınlı çiftçileri ilgilendiren uyarı geldi! Bu hastalığa çok dikkat edin... Mahsulde verim kaybına neden oluyor

Aydınlı çiftçileri ilgilendiren önemli uyarı geldi. İncir bahçelerinde görülen ve ürünlere büyük oranda zarar veren hastalığa karşı önlem uyarısı yetkililerden geldi. Büyük oranda rekolte kaybına neden olan balsıra hastalığına karşı ilaçlama uyarısı veren yetkililer hastalıkla mücadelenin zorluğuna dikkat çekti.

Aydınlı çiftçileri ilgilendiren uyarı geldi! Bu hastalığa çok dikkat edin... Mahsulde verim kaybına neden oluyor

Aydınçiftçilere son dakika uyarısı Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden geldi. Cennet meyvesi olarakta bilinen incire büyük oranda zarar veren balsıra hastalığına karşı ilaçlama uyarısında bulunan yetkililer eğer ilaçlama yapılmazsa büyük oranda rekolte kaybının söz konusu olduğunu ifade etti. 

KALİTE KAYBINA NEDEN OLUYOR

Dünya’nın en kaliteli incirlerinin yetiştiği Aydın’ın önemli ihracat ürünü olan incirde, sezon hazırlıkları devam ederken, Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçileri uyardı. Cennet meyvesi olarak da bilinen incirde önemli ölçüde kalite kaybına ve verim düşüklüğüne neden olan ‘Kanlı Balsıra’ zararlısının yoğunluğunun tespit edilmesi durumunda ilekleme işleminin bitmesinin ardından mücadele edilmesi gerektiği hatırlatıldı.

Konu ile ilgili Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Değerli üreticiler, incirde zararlı olan Kanlı Balsıra zararlısının yoğunluğunun tespit edilmesi ve kimyasal mücadeleye karar verilmesi durumunda, mücadelenin ilekleme işlemi bittikten sonra ruhsatlı bitki koruma ürünleri ile yapılması gerekmektedir. Bilgi için il ve ilçe müdürlüklerine başvurunuz” ifadeleri yer aldı.