Ayşenur'un ölümünde yeni gelişme! Washington Post İsrail askerlerinin görüntülerini yayınladı!

Filistin'e destek vermek için gittiği Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüne dair yaşanan yeni gelişmede Bakan Yılmaz Tunç soruşturma başlatıldığını ifade etti. Washington Post olayın üstündeki sis perdesini kaldırmak için 13 görgü tanığı ve kent sakinleri ile görüşürken, İsrail askerlerinin fotoğraflarını yayınladı.

Ayşenur'un ölümünde yeni gelişme! Washington Post İsrail askerlerinin görüntülerini yayınladı!

Gazetenin yaptığı incelemelere göre, protestocular bir süre sonra olay alanından çıkıp yakınlıktaki bir zeytinliğe ekildiler. Ayşenur'un arkadaşı Avustralyalı aktivist Helen, Eygi'nin protesto sırasındaki hızlı tırmanış karşısında şok olduğunu ve diğer gönüllülerin yanına gitmeye çalıştığını anlattı.

 

İsrail askerlerinin saldırganlığı nedeni ile aktivistler ve Filistinliler burada ağaçların, kayaların arkasına saklanırken, Washington Post gazetesinin elde ettiği görüntülerde dört İsrail askerinin zeytin bahçesinin yakınındaki tepenin etrafında pozisyon aldığı görülüyor.

Ayşenur'un ölümünde yeni gelişme! Washington Post İsrail askerlerinin görüntülerini yayınladı! - Resim : 2

Saat 1:22'de çekilen görüntülerde silah sesleri duyuluyor. Aktivistlerden birinin "Normal silahlarla ateş ediyorlar" diye bağırması dikkat çekiyor. Helen bu sırada arkadaşı Ayşenur ile bir ağacın arkasına saklandıklarını belirtiyor.

Video kayıtlarına göre silah sesleri sona erdikten sonra bölge 20 dakika boyunca nispeten daha sakin kalıyor. Ancak tepedeki İsrail askerleri sakinliğe rağmen silahlarını indirmiyor ve protestocuları hedef almaya devam ediyor.

Görgü tanıklarından bazıları bu sırada iki el, bazıları da 3 el silah sesi duyduklarını belirtiyor.Silah seslerinin duyulduğu an, The Post tarafından incelenen görüntülerde yer almıyor.

Saat 13:48'de çekilen bir videonun arka planında çığlık atan bir kadın sesi duyuluyor. Helen Ayşenur'un bu sırada yüzüstü yere düştüğünü ve başından kanlar aktığını söylüyor.