Azerbaycan'ın Karabağ zaferini hazmedemediler! ABD'de Türk diplomatlara saldırdılar

Azerbaycan'ın Karabağ'daki zaferini hazmedemeyen Ermeniler, ABD'de Türk diplomatlara saldırarak provokasyona imza attılar.

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesi sonunda Azerbaycan'ın zaferi ile sonuçlandı... Ermeni silahlı gruplar, Azerbaycan'ın başlattığı antiterör operasyonundan 24 saat sonra teslim oldu.

LOS ANGELES'DA ÇİRKİN ANLAR 

Bu gelişmelerin ardından işgal yanlısı Ermeniler, provokasyonlara imza atıyor. ABD'de Ermeni lobisinin en güçlü olduğu yer olarak bilinen Los Angeles'da çirkin anlar yaşandı. Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde (USC) düzenlenen bir konferansa katılan Türk diplomatları hedef alan Ermeni provokatörler şiddet eylemlerine imza attı. Ermeni bir grup, konuşma yapmak üzere kampüse gelen Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Hasan Murat Mercan ve beraberindeki Türk heyetine saldırı girişiminde bulundu.

ALÇAK SALDIRI

YEE Başkanı Ateş, Türkiye'nin Los Angeles Din Hizmetleri Ataşesi İsmail Demirezen ve O3 Medya Yöneticisi Saner Ayar, dışarıda göstericilerin fiziki ve sözlü saldırısına uğradı.

Karabağ hazımsızlığı bunu da yaptırdı: Ermeni provokatörlerden Türk diplomatlara ahlaksız saldırı!

Ermenistan Gençlik Federasyonu tarafından organize edilen saldırıya ait görüntülerde, ABD polisinin hızlı müdahale etmesine rağmen saldırgan grubun üniversite binası girişinde bulunan diplomat ve bürokratlara fiziksel müdahalede bulunduğu görüldü Saldırıyı gerçekleştiren grup, sosyal medyada paylaştıkları görüntülerde, polisin kendilerine saldırdığını iddia etti.

TÜRKİYE'DEN SERT TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada; "(Türkiye'nin Kamu Diplomasisi Konferansı'na katılanlara saldırı) Ülkemizi ve Azerbaycan'ı, son dönemde ise Ermenistan Hükümetini ve bölgedeki barış sürecini de hedef alan radikal diaspora gruplarının nefret dilinin şiddet eylemlerine dönüşmesi endişe vericidir. Heyetimize fiziki saldırıda bulunanlar hakkında gerekli hukuki süreç tarafımızdan başlatılacaktır." denildi.