Bahçeli'den sonra Erdoğan da DEM Partililerin elini sıkacak mı? Elitaş'tan "Yeni çözüm süreci mi?" sorusuna tek şart

AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, tv100'de Kübra Par ile Ana Haber’de MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Meclis açılışında DEM Partililerle tokalaşması üzerine dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Elitaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da herhangi bir törende DEM Partililerle karşılaştığında el sıkmasını beklediğini söyleyerek "yeni bir çözüm süreci mi?" sorusuna ise DEM Parti'nin Türkiye partisi olma şartını gösterdi.

Kübra Par ile Ana Haber'e konuk olan AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Devlet Bahçeli'nin TBMM'nin yeni yasama yılı açılışında DEM Partili yöneticilerle tokalaşmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"BEKLENMEDİK BİR HAREKETTİ"

Bahçeli'nin tavrına "Beklenmedik bir hareketti." diyen Elitaş, Bahçeli'nin Meclis açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın birlik beraberlik vurgulu konuşmasını gerekçe göstermesine dikkat çekti.

ERDOĞAN DA DEM PARTİLİLERİN ELİNİ SIKAR MI?

Kübra Par'ın "Sayın Erdoğan'ın da DEM Partililerin elini sıktığını görebilir miyiz?" sorusuna yanıt veren Elitaş, geçmişte DEM Parti'nin eski isimleriyle faal olan partilerinin olduğu dönemlerde önceki yönetimlerle el sıkışmaların olduğunu belirterek "Bundan sonra da herhangi bir törende el sıkmamazlık yapmaz diye düşünüyorum. Ortam olursa neden olmasın?" dedi.

Yeni bir çözüm süreci ihtimaliyle ilgili de konşan Elitaş "Sayın Bahçeli'nin bu hareketi sonrası DEM Parti'nin iyi düşünüp Türkiye partisi olması konusunda harekete geçmesini zaruri buluyorum. Bu parti Kandil'den talimat almıyorsa, iradesini özgürleştirdiyse o zaman DEM Parti'yle konuşarak sorunları çözme imkanımız mevcut." ifadelerini kullandı.