Bakan Bayraktar duyurdu! Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı? Tarih verildi

Kış ayının gelmesiyle beraber vatandaşın en çok korktuğu doğalgaz faturası olurken beklenen müjdeli açıklama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'dan geldi. Bakan Bayraktar elektrik ve doğal gaza üç ay zam yapılmayacağını açıkladı. 

Bakan Bayraktar duyurdu! Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı? Tarih verildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar doğalgaz zammına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kış ayının gelmesiyle beraber vatandaşın en çok korktuğu doğal gaz faturası olurken beklenen müjdeli açıklama geldi. 

MÜJDELİ HABER BAKAN BAYRAKTAR'DAN GELDİ

Bakan Bayraktar konuşmasında, "Yıl başına kadar elektrik ve doğal gaza zam yok." ifadelerini kullanan Bayraktar, "Elektrik ve doğal gaz destekleri 2025'te yeniden belirlenecek." dedi. Bayraktar, yeni destek modelinin 2025'ye başlayacağını belirtti. Bakan Bayraktar, "Elektrik tüketimi yüksek olana destek az olacak." diye konuştu.Bayraktar, İran'ın enerji tesislerinin vurulması durumunda ne olacağı sorusuna, "Doğal gaz hatlarına saldırı olursa arz güvenliğinde sorun olabilir." cevabını verdi. 

KARADENİZ GAZINA YABANCI İLGİSİ

Karadeniz gazında günlük üretimin 6 milyon metreküpe ulaştığını açıklayan Bakan Bayraktar, "Karadeniz gazına 3 şirket ortaklık ilgisi gösteriyor." dedi.