Bakan Murat Kurum Elazığ'da: "Evine girmeyen hiçbir afetzede kalmayacak"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da yapımı devam eden konutlarda incelemelerde bulundu. Örnek daireyi gezip yetkililerden bilgi aldı. Bakan Kurum, "Elazığ’da 6 Şubat depreminde şu ana kadar 3 bin 93 yeni yuvamızı kurduk," dedi.

Bakan Murat Kurum Elazığ'da: "Evine girmeyen hiçbir afetzede kalmayacak"

Bakan Kurum, depremlerden etkilenen bölgelerdeki ziyaretlerine devam ediyor. Bu kez Elazığ’a gelen Kurum, yapımı devam eden deprem konutlarını inceledi. TOKİ konutlarını gezip yetkililerden bilgi aldı ve "Burada yapılan 26 bin konut 2023 depremindeki belki hasarın az olmasının en büyük nedenlerinden bir tanesiydi," şeklinde konuştu.

İncelemelerinin ardından İl Koordinasyon Toplantısı'nda konuşan Bakan Kurum, "Elazığ’da 6 Şubat depreminde şu ana kadar 3 bin 93 yeni yuvamızı kurduk," dedi. Ayrıca, "Şu ana kadar 11 ilimizde 283 bin konutumuzun inşaat süreci başlatılmıştır. 4500’e yakın köyümüzde köy evlerinin yapımı kırsalın kaldırılması bakanlığımız tarafından özgün mimari doğrultusunda gerçekleştirilmektedir," ifadelerini kullandı.

Kurum, depremzedelere verilen sözleri yerine getireceklerini belirterek, "Şu ana kadar 76 bin konutumuzu teslim ettik. Yıl sonuna kadar 200 bin konutumuzu teslim edecek ve her ay 25 bin-30 bin konutun teslimiyle birlikte ailelerimiz evlerine kavuşana kadar durmadan çalışacağız. Kardeşlerimize verdiğimiz sözleri tutacağız," dedi.