Bakan Pekcan duyurdu! Yöresel ticarete yeni düzenleme gelecek

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın açıkladığı ticari reformlarda, perakende sektörü ve markalaşma da masada… Peki neler yapılacak? İşte detaylar…

Bakan Pekcan duyurdu! Yöresel ticarete yeni düzenleme gelecek

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın ticarete yönelik değişiklikler yapılmasının gündemde olduğunu belirttiği çalışmalarda; geleneksel perakendeciliğin desteklenmesi, coğrafi işaretli ürünler ve yöresel ürünlere yönelik farkındalığın arttırılması, bu ürünlerde markalaşma ve ürünlerin piyasada daha fazla pazar payına sahip olması gibi konular ön plana çıkıyor.

Esnaf ve sanatkar işletmeleri ile mikro ticari işletmelere belli avantajlar sağlanması ve rekabet güçlerinin desteklenmesi üzerinde duruluyor.

e-Ticaret

Ticaret Bakanı Pekcan, geçtiğimiz gün katıldığı panelde, dijitalleşme odaklı gelişen küresel ekonomide, e-ticaret faaliyetlerini çok iyi irdelemek gerektiğinin altını çizerek, e-ticaret sektörünü doğru değerlendirerek stratejileri doğru belirlemek gerektiğini söyledi.

Hızla gelişen ve derinleşen dijital ekonomi çerçevesinde, e-ticareti perakendecilik sektörünün gelişimi için stratejik bir araç olarak kullanma noktasında doğru politikalarla devam etmenin önemine işaret eden Pekcan, Ticaret Bakanlığı olarak e-ticaretin gelişimi ile ilgili çalışmaları titizlikle sürdürdüklerini belirtti. Pekcan, Bakanlığın bu konudaki faaliyetleri ve destekleri hakkında da bilgiler verdi.

Tüketici hakları

Modern bir perakendecilik sektörünün varlığı ve devamı için, tüketici ilişkileri ve tüketici hakları ile ilgili uygulamaların da en yaygın ve en etkin biçimde tatbik ediliyor olması gerektiğine dikkat çeken Pekcan, tüccar ve müşteri arasındaki karşılıklı hak ve yükümlülükler ne kadar düzenli bir biçimde uygulanırsa sektörün de o kadar sağlam bir zeminde faaliyetlerini sürdüreceğini dile getirdi.

Alış 35,5414
Satış 35,5754
Değişim 0,07
Son Değer 35,5583
En yüksek 35,56
En düşük 35,42
Haftalık Değişim 0,00%
Haftalık En Düşük 0,00
Haftalık En Yüksek 0,00
Aylık Değişim 0,00%
Aylık En Düşük 0,00
Aylık En Yüksek 0,00