Bakan Şimşek açıkladı: Yeni vergi düzenlemeleri geliyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uzun senelerdir mükellef olan ancak çok uzun periyotlarda peş peşe zarar eden şirketler için yeni düzenlemeler getirilecek. Konuya ilişkin Bakan Mehmet Şimşek, "20 yıl boyunca zarar eden bir şirketi açık tutar mısınız? Normal geleneksel bir sektörden 5 yıl üst üste zarar etseniz devam eder misiniz?" dedi.

Bakan Şimşek açıkladı: Yeni vergi düzenlemeleri geliyor

Maliye Bakanlığı, vergilendirmede daha adaletli ve dengeli bir modeli yaşama geçirmek için yasa değişikliği üzerinde çalışıyor. Türkiye'deki kurumlar vergisi mükelleflerinin önemli bir kısmı uzun yıllardır zarar beyan ediyorlar. Maliye Bakanı Şimşek, yapılacak değişiklikler konusunda genel çerçeveyi paylaştı ancak ayrıntı vermedi.

"KONUYLA İLGİLİ ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMAMIZ VAR"

NTV'nin haberine göre Bakan Şimşek,  "20 yıl boyunca zarar eden bir şirketi açık tutarmısınız? Yüksek teknoloji Teslavari firmalar istisna tabi. Ama normal geleneksel bir sektörden 5 yıl üst üste zarar etseniz devam edermisiniz? İstisna ve muafiyetlere bakıyoruz. Bütün bu konuları içeren önemli bir çalışmamız var. Belirli bir noktaya gelince kamuoyuyla paylaşırız." açıklamasını yapan Şimşek, asgari gelir vergisi için de, "Bütün fikirleri değerlendiriyoruz." dedi. 

Maliye'nin üzerinde çalıştığı vergi düzenlemeleri konusunda bazı değerlendirmeler yapılmaya başlandı.