Bakan Şimşek'le ilgili istifa yalanları! Hedef Türk ekonomisindeki istikrarı bozmak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiğine yönelik yalan haberlerle ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi "Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan dezenformatif haberlere itibar etmeyiniz" denildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in göreve gelmesiyle birlikte dış politikada ekonomiye dair olumlu gelişmeler sağlandı. Özellikle körfez ülkeleriyle ard arda anlaşmalar imzalandı. Şimşek’in istikrarlı tutumu ve öngörülebilir ekonomi programları bazı kesimlerde rahatsızlıklara neden oldu. Bakan Şimşekle ilgili manipülatif ve asılsız haberler ortaya atılmaya başlandı. Bu haberlerden biri de Mehmet Şimşek’in istifa ettiğine dair iddiaydı...

İddiaya göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek istifa dilekçesini, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a sunmuş, Şimşek'in istekleri yerine getirilince istifadan vazgeçilmişti. Bu iddiaya Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden yanıt verdi. Paylaşılan bilgi notunda; Hazine ve Maliye Bakanı’nın görevinin başında olduğu vurgulandı.

İletişim Başkanlığı’nın açıklamasında "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, göreve geldiği günden itibaren çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan dezenformatif haberlere itibar etmeyiniz" denildi. Yapılan açıklamada, iddiaların yer bulduğu haber kuruluşlarının fotoğraf karelerine de yer verildi. bu haberlere itibar edilmemesi gerektiğinin altı çizilmişti.