Bakan Yerlikaya duyurdu: 27 ilde 'Kalkan-27' operasyonu! 1029 düzensiz göçmen yakalandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 27 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik 'Kalkan-27' operasyonları düzenlendiğini duyurdu. Yerlikaya operasyonda, 84 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve bin 29 düzensiz göçmen yakalandığını da bildirdi.

Bakan Yerlikaya duyurdu: 27 ilde 'Kalkan-27' operasyonu! 1029 düzensiz göçmen yakalandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 27 ilde gerçekleştirilen 'Kalkan-27' operasyonlarıyla ilgili bilgi verdi. 

27 İLDE OPERASYON!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüklerince İzmir, Edirne, Kocaeli, Muğla, Van, Antalya, İstanbul, Kırklareli, Konya, Adana, Amasya, Aydın, Bilecik, Bitlis, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Kayseri, Niğde, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Bayburt, Karaman ve Osmaniye’de “Kalkan-27” operasyonları düzenlendi. Son 4 gündür devam eden operasyonlar sonucu 84 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve bin 29 düzensiz göçmen yakalandı. Yakalanan göçmen kaçakçılığı organizatörlerinin 25’i tutuklandı, 7’si hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin ise işlemleri devam ediyor. Yakalanan düzensiz göçmenler ise ülkelerine geri gönderilmek üzere geri gönderme merkezlerine teslim edildi.

"İNSAN TACİRLERİNE ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

Yerlikaya, "İnsan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız devam edecek" dedi.