Bakan Yerlikaya, Tunç ve Göktaş'tan Diyarbakır’da Narin açıklaması: "Caniler, hesap verecek!"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Diyarbakır’da, canice katledilen Narin Güran'ın kabrini ziyaret etti. Bakanlar Diyarbakır Valiliği ziyaretinin ardından ortak basın açıklamasında konuştu. Açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Cumhurbaşkanımız konuyu ilk andan itibaren yakından takip ediyor. Her ayrıntı inceleniyor. Caniler, hesap verecek... 22 şüpheli yarın savcılıkta olacak" dedi.

Bakan Yerlikaya, Tunç ve Göktaş'tan Diyarbakır’da Narin açıklaması: "Caniler, hesap verecek!"

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldı.Tüm Türkiye'yi yasan boğan cinayetin ardından soruşturma kapsamında cinayete kurban giden Narin'in amcası Salim Güran tutuklandı. Annesi, babası, ağabeyinin de aralarında olduğu 22 şüphelinin ise sorgusunun sürüyor.

BAKANLARDAN NARİN’İN KABRİNE ZİYARET

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Diyarbakır’a gitti. Üç bakan Narin Güran’ın mezarını ziyaret etti. Narin'in kabri başında yapılan duanın ardından karanfil bırakıldı.

BAKANLARDAN AÇIKLAMA

Narin Güran’ın kabir ziyaretinin ardından Diyarbakır Valiliği’ni ziyaret eden 3 bakan ortak basın açıklamasında bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamalarından satır başları:

22 ŞÜPHELİ YARIN SAVCILIKTA OLACAK

Cumhurbaşkanımız konuyu ilk andan itibaren yakından takip ediyor. Faillerin ortaya çıkartılması için her şey yapılıyor. Her ayrıntı inceleniyor. Caniler, hesap verecek... 22 şüpheli yarın savcılıkta olacak.

"KİMYASAL İNCELEME RAPORU BEKLENMEKTEDİR"

4 bin 656 personel işe 5 km'lik alan arandı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen kimyasal inceleme raporu beklenmektedir. Olay yerinden elde edilen svap, toprak, balçık ve taş parçaları üzerinde yapılan inceleme sonuçları da beklenmektedir. Adli Tıp Kurumu'ndan Narin kızımızın kesin ölüm nedeniyle ilgili sonuç beklenmektedir. Soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir.

"TOPLAM 267 KİŞİNİN İFADESİ ALINMIŞTIR"

21 Ağustos 2024'te Diyarbakır Bağlar ilçesinde ikamet eden Narin kızımızın 15.15 sularında eve doğru yola çıktığı ve bir daha kendisinden haber alınamamıştır. 20.50'de kayıp ihbarı yapılmış ve soruşturma işlemine başlanmıştır. Toplam 75 km alan ile 8 dere, 5 gölet, 21 su kuyusu aranmıştır. 62 ev ve 24 metruk binada adli arama yapılmıştır. 137 kamera incelenmiştir. Toplam 267 kişinin ifadesi alınmıştır.

"ADLİ TIP KURUMUNDAN ÖLÜM SEBEBİNE İLİŞKİN RAPOR BEKLENMEKTEDİR"

Amca Salim Güran ve komşu Nevzat Bahtiyar tutuklanmıştır. HTS kayıtları ve baz istasyon bilgileri üzerinde delil toplanma işlemlerine devam edilmektedir. Doku örnekleri incelemeler yapılmak üzere bir kısmı Diyarbakır Adli Tıp, bir kısmı da İstanbul Adli Tıp kurumumuza gönderilmiştir. Adli tıp kurumundan ölüm sebebine ilişkin rapor beklenmektedir.

RESMİ AÇIKLAMALAR DIŞINDAKİ BİLGİLERE İTİRBAR EDİLMEMELİ

Kamuoyunun haber alma hakkı önemlidir. Ancak soruşturmanın gizliliği mutlaka gözetilmektedir. Resmi makamlarımızın açıklamaları dışındaki bilgilere itibar edilmemesi önem teşkil etmektedir.