Bakan Yerlikaya'dan Merih Demiral hakkındaki soruşturmaya tepki: Bizim Çocuklar'ın başarısı gölgelenemez

Bakan Yerlikaya, UEFA'nın, Merih Demiral hakkında disiplin soruşturması açmasına tepki gösterdi. Sosyal medyadan paylaşımda bulunan Yerlikaya, "Yabancı düşmanlığına, ırkçılığa ve nefret söylemine milli değerlerimizde, kültürümüzde ve inancımızda yer yoktur" ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya'dan Merih Demiral hakkındaki soruşturmaya tepki: Bizim Çocuklar'ın başarısı gölgelenemez

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, UEFA'nın, milli futbolcu Merih Demiral hakkında disiplin soruşturması açmasına ilişkin, "Tarihi ve kültürel bir sembol, ırkçılıkla bir tutulamaz. Bizim Çocuklar'ın Almanya'da elde ettiği başarı, suni gündemlerle gölgelenemez." ifadelerini kullandı.

"IRKÇILIKLA BİR TUTULAMAZ"

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu açıklamaları yaptı:

"Yabancı düşmanlığına, ırkçılığa ve nefret söylemine milli değerlerimizde, kültürümüzde ve inancımızda yer yoktur. Tarihi ve kültürel bir sembol, ırkçılıkla bir tutulamaz. Bizim Çocuklar’ın Almanya’da elde ettiği başarı, suni gündemlerle gölgelenemez."

NE OLMUŞTU?

UEFA, A Milli Futbol Takımı'nın 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 yendiği maçta "uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla" Merih Demiral ile ilgili soruşturma açtı.

SORUŞTURMA AÇILDI

UEFA'dan yapılan açıklamada, "Avusturya ile Türkiye arasında, 2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turu maçında, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla ilgili UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca soruşturma açılmıştır." denildi.

Turnuvada çeyrek finale yükselen milli takımın Avusturya karşısında iki golünü de kaydeden Merih Demiral, bozkurt işareti yapmıştı.