Baki Ersoy'dan tv100'e Kayseri'deki taciz iddiasına ilişkin özel demeç: Suriyelileri toptan suçlamak doğru değil

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayseri'de Suriyeli bir göçmenin 7 yaşındaki bir çocuğu taciz etti iddiasının ardından kalabalık bir grubun bazı araçları ters çevirip iş yerlerini ateşe vermesi olayına ilişkin tv100'e özel verdiği demeçte, "Bu münferit bir olaydır. Suriyelileri toptan suçlamaj doğru değildir. Emniyet ve yargı gerekeni yapacaktır. Halkımız tepkisinde haklıdır. Ancak hukuk içinde kalmalıyız." ifadelerini kullandı.

tv100.com yazarları Fuat Uğur ve Barış Yarkadaş, Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Türkiye Adalet Araştırmaları Merkezi'nin Başkan Yardımcısı Avukat Cem Kaya, Cumhuriyet Halk Partisi 27. Dönem İstanbul Milletvekili Avukat Turan Aydoğan, Gürkan Hacır’la Taksim Meydanı programına konuk oldu.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sinan Burhan'a özel açıklamalarda bulundu.

"HAKARETE BİLE UĞRADI"

Sinan Burhan, "Baki Ersoy’a ben sordum. Dün akşam bütün olayların içinde Baki Ersoy vardı. Olayların içindeydi risk aldı hatta hakarete bile uğradı." diye konuştu.

"HUKUK İÇİNDE KALMALIYIZ"

Baki Ersoy, verdiği demeçte ise şu ifadeleri kullandı:

"Bu münferit bir olaydır. Suriyelileri toptan suçlamak doğru değildir. Emniyet ve yargı gerekeni yapacaktır. Halkımız tepkisinde haklıdır. Ancak hukuk içinde kalmalıyız."

NE OLMUŞTU?

Suriyeli bir göçmenin 7 yaşındaki bir çocuğu taciz ettiği haberiyle toplanan kalabalık bazı araçları ters çevirdi, iş yerlerini ateşe verdi. Olaylarda 14 emniyet mensubu ve 1 itfaiye eri yaralandı. Suriyeli şüpheli çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Cinsel istismar olayının şüpheli ve mağdur tarafından 9 kişi, Geri Gönderme Merkezi'ne götürüldü. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise mağdur çocuk, kardeşleri ve annesinin devlet korumasına alındığını açıkladı.