Balıkçıların bile hayatlarında hiç görmedikleri balık... Doğada böyle hayvanlar var. Gece karanlığında bembeyaz parlıyor

Doğa insanları şaşırtmaya devam ediyor, ilginç görünümlü parlak balık görenleri şaşırttı. Büyük bir balıkçı teknesiyle açılan balıkçılar, yakaladıkları balıkları hayranlıkla kameraya doğru gösterdiler. Pek çok balıkçının bile hayatında görmediği balığın görüntüsü hayran bıraktı. İnce ve uzun balık, gece karanlığında bembeyaz parlarken görüldü.

Doğa, tuhaf canlılarıyla insanları şaşırtmaya devam ediyor. Bu kez balıkçıları bile hayrete düşüren bir balık türü yakalandı. Büyük bir balıkçı teknesiyle açılan Uzak Doğulu balıkçılar, yakaladıkları ilginç balıkları kayda aldı. Dünyadaki diğer balıkçılarının pek çoğunun hayatlarında görmedikleri tuhaf balık, gece karanlığında parıl parıl parlayan görüntüsüyle hayran bıraktı. İnce ve uzun balık, gece karanlığında bembeyaz parlarken görüldü. 

Balıkçıların bile hayatlarında hiç görmedikleri balık... Doğada böyle hayvanlar var. Gece karanlığında bembeyaz parlıyor - Resim : 1

KILKUYRUK BALIĞI

Büyük başlı kılkuyruk (Trichiurus lepturus) veya kemer balığı, Trichiuridae adlı çatal balığı ailesinin bir üyesidir. Bu yaygın ve bol tür, dünya genelindeki tropikal ve ılıman okyanuslarda bulunur. Taksonomi tam olarak çözülmemiştir ve Atlantik, Doğu Pasifik ve Kuzeybatı Pasifik popülasyonları sırasıyla Atlantik çatal balığı, Pasifik çatal balığı ve Japon çatal balığı olarak da bilinir. Bu yırtıcı, uzun balık, büyük balıkçılığı destekler. Büyükbaş kılkuyrukları gümüş çelik mavisi renktedir ve öldükten sonra gümüş grisine döner.