Balıkesir'de yangın hasat yapan biçerdöverden çıktı: 3 gözaltı

Balıkesir'de tarım arazisinde başlayıp ormanlık alana sıçrayan yangına, tarlada hasat yapan biçerdöver neden oldu. Alevler, 20 saat süren mücadele sonunda kontrol altına alındı. Yangınla ilgili 3 kişi gözaltına alındı ve valilik, il genelinde hasat saatlerine geçici kısıtlama getirdi.

Balıkesir'de yangın hasat yapan biçerdöverden çıktı: 3 gözaltı

Yangın, ot balyasından çıkan bir kıvılcımla başladı. Önce tarlayı sonra da ormanı sardı. Alevlerle mücadele zorlaştı çünkü rüzgar, alevleri ormana sıçrattı. Alevlerin ilerlediği yerleşim bölgesi tedbir amacıyla boşaltıldı; bir mahalleden 92 kişi otobüslerle tahliye edildi. Uçak ve helikopterler hava kararana dek alevlere su taşıdı, karadan müdahale ise sabaha kadar sürdü. Akşam saatlerinde alevlerin önünü almayı başaran ekipler, yangını tamamen kontrol altına aldı.

Yangının biçerdöver kaynaklı çıkması nedeniyle Balıkesir Valiliği, il genelinde sabah 8 akşam 8 arasında biçerdöverle hububat hasadı ve balya bağlama işlemlerini yasakladı. Yangınla ilgili 3 kişi gözaltına alındı; 2 kişi ifade sonrası serbest bırakılırken, 1 kişi adliyeye sevk edildi. Ekipler, bölgedeki soğutma çalışmalarını sürdürüyor.