"Balinalarla ziyafet çeken" maymun benzeri bir yüze sahip "Cezayir goril balığı" hakkındaki bir teori, sosyal medyada kısa sürede büyük gündem olmuştu. Egzotik bir hayvan uzmanı ve Miami, Florida'daki Mario ve Maria Tabraue Zoolojik Yaban Hayatı Vakfı'nda bir hayvanat bahçesi görevlisi olan Mike Holston, sahte hayvanların var olduğuna dair komployu duyurdu.
YAVRU BALİNAYLA BESLENİYORDU
Karayipler, Trinidad'da maymuna benzer suratlı devasa balığı elinde tuttuğu iddia edilen bir adamın fotoğrafını paylaştı. Holston şunları yazdı: "Bu Cezayir goril balığının ne harika bir fotoğrafı.. Bu yetişkin bir erkek, genellikle 1,2 metre boyundalar ama bu adam bu kış yavru balina yiyordu ve boyutunu tamamen aşmıştı!
PARLAK KIRMIZIYA DÖNERLER
"Karaya 34 yumurta bırakırlar ve çiftleşme mevsiminde dişileri çekmek için parlak kırmızıya dönerler! Sadece El Niño'nun maksimum hızda olduğu Eylül ayında sürüler halinde seyahat ederler.. 13 yaşına kadar yaşayabilirler, ancak sünnet edilirlerse 48 yaşına kadar yaşayabilirler!" Takipçilerini canavar hakkında "daha fazla gerçek" paylaşmaya çağırdı.
GENİŞ ÇAPTA PAYLAŞILDI
Bir kişi, goril balığının "Hem denizde hem de karada eşit derecede nefes alabildiğini ve verimli bir şekilde çalışabildiğini" söyledi. Düzinelerce insan, balık hakkındaki "gerçekleri" paylaşmak için koştu, oyun kontrolden çıktı ve geniş çapta paylaşıldı.
BİNLERCE KEZ PAYLAŞILDI
Popüler bir Twitter profili, 17 Nisan 2023'te makyajlı yaratığın görüntüsünü paylaştı. Tweet 39 bin beğeni ve 4 binden fazla retweet aldı. Bir Twitter kullanıcısı şöyle yazdı: “Bu bir Cezayir Goril Balığı. Genellikle daha sıcak iklimlerde çiftleşmek için yakındaki nehir yataklarında bulunurlar. Bu, genellikle 1,2 metre uzunluğunda oldukları için bu kadar büyük birini gördüğüm ilk fotoğraf.
GOOGLE'DA RESMİ YOK
"İklim değişimlerinden olmalı. Ayrıca, bunu ben uydurdum." Başka bir kişi Instagram'da "Doğrudan Google'a gittik çünkü hayır, bunun gerçek olduğunu düşünmüyoruz." dedi. Bir başkası ekledi: "Nasıl bu balığın tek resmi bu? Hiçbir goril balığının Google resmi yok." Görüntüler birkaç sosyal medya sitesinde dolaşırken, fotoğrafın asıl kaynağı belirsizliğini koruyor.