Barış Yarkadaş ve Hacı Yakışıklı arasında ‘İHA-SİHA’ tartışması! "Mehmetçiğin canını, vatanı koruyan her şey kutsaldır"

tv100'ün ilgiyle izlenen Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programında Barış Yarkadaş ve Hacı Yakışıklı arasında İHA-SİHA tartışması yaşandı.

tv100.com yazarları Barış Yarkadaş, Hacı Yakışıklı, Latif Şimşek ve TÜRKSAM Başkanı Dr. Sinan Oğan; Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir programda Baykar'la ilgili "Devletin tüm imkanları tek şirkete aktarılıyor. SİHA'lar hükümetin elindeki en büyük propaganda projelerinden birisi. Bu proje 'Kutsal, dokunulmaz' hale getirildi. Kusura bakmayın ya, dokunacağız tabi ki. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyeceğiz" sözleri programda gündeme geldi

"MEHMETÇİĞİN CANINI, VATANI KORUYAN HER ŞEY KUTSALDIR"
Yarkadaş’ın “21 yıldır Türkiye’yi CHP yönetir da bir de ‘yeter söz milletindir’ diyorsun” sözlerine Yakışıklı “SİHA’lara karşı çıkan altılı masa oldu, Türklüğü kaldıracağım diyen altılı masa oldu, Türkiye’de hukuk yok diyen altılı masa oldu, 2 yıldır altılı masa millete bunları dayatıyor. Çıkıp da ‘yeter söz milletindir’ demek muhalefetin de iktidarın da hakkıdır” diyerek cevap verdi. Yarkadaş’ın “İHA-SİHA kutsal mıdır?” sorusuna Yakışıklı “Kutsaldır. Çünkü benim askerimin canını korumaktadır. Mehmetçiğin canını, vatanı koruyan her şey kutsaldır. Mehmetçiğin attığı mermi nasıl kutsalsa SİHA’larda kutsaldır” yanıtını verdi.