Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ'dan tv100'e özel açıklamalar: "Hangi aday seçilirse kulüpler olarak o adayın etrafında kenetlenecek"

Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, tv100'de açıklamalarda bulundu. Gümüşdağ, "Eğer seçilen Büyükekşi de olsa Hacıosmanoğlu da olsa inanıyorum ki hangi aday seçilirse kulüpler olarak o adayın etrafında kenetlenecek. Türk futbolu için yeni bir süreç. Özellikle futbolun birlikteliğe, beraberliğe bir huzurlu ortama, sakinliğe ihtiyacı var" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu, Ankara JW Marriot Otel'de yapılıyor. Genel kurula kulüp başkanları, başkan adayları, TFF yönetim kurulu üyeleri, FIFA, UEFA temsilcileri, TFF Başkan Adayı İbrahim Hacıosmanoğlu, kulüp başkan ve yöneticileri ve delegeler katıldı.

Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, genel kurulu takip eden tv100 muhabiri Fatih Poyraz'a canlı açıklamalarda bulundu.

Göksel Gümüşdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Atmosferin güzel geçtiğini söyleyebilirim. Kulüp başkanları toplandık ve değerlendirme yaptık. Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu arasında adil bir yarış olacağına inanıyorum.

Eğer seçilen Büyükekşi de olsa Hacıosmanoğlu da olsa inanıyorum ki hangi aday seçilirse kulüpler olarak o adayın etrafında kenetlenecek. Türk futbolu için yeni bir süreç. Özellikle futbolun birlikteliğe, beraberliğe bir huzurlu ortama, sakinliğe ihtiyacı var.

Geçen sezon baya hareketli bir sezon oldu. Şampiyonluk ve küme düşme hattındaki takımların yarışları olunca bunlar oluyor. 

İki başkandan hangisi kazanırsa Türk futbol ailesi arkasında olacaktır. Türk futbolunun eksi günlerine dönmesi için gayret göstereceğiz. 

"HANGİSİ KAZANIRSA FUTBOLUN LEHİNE OLACAK HER KARARDA YANLARINDA OLURUZ"

Ali Koç ve Hasan Arat’ın seçimdeki tutumu hakkında değerlendirme yapan Göksel Gümüşdağ, “Ali Koç ve Hasan Arat bizim dostlarımız. Herkesin farklı değerlendirmesi olabilir, ona saygı duymak lazım. Ben iki başkanın da futbolun içinden geldiğini söyleyeyim. Mehmet Büyükekşi Gaziantepspor başkanı, İbrahim Hacıosmanoğlu Trabzonspor’un başkanlığını yaptı. Hepsi arkadaşlarımız, hangisi kazanırsa onun arkasında hep beraber futbolun lehine olacak her kararda yanlarında oluruz" dedi.

"TÜRK FUTBOL AİLESİ BİR ADAYA KARAR VERECEKTİR"

Gümüşdağ seçim hakkında, "İnanıyorum ki, Türk futbol ailesi bir adaya karar verecektir. O adayın arkasında toplanırsa, hangisi seçilirse seçilsin futbol ailesinde, genel kurulun delegeleri ve kulüp başkanları olarak o desteğe devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

"BAŞAKŞEHİR AYNI İSTİKRARI İLE DEVAM EDECEK"

Başakşehir’in hedefleri hakkında konuşan Gümüşdağ şunları söyledi:

“Başakşehir Futbol Kulübü’nün ‘DNA’sında Avrupa var’ diyoruz. Her sene Avrupa’ya koşan bir takım oldu. Hedefimiz hep ilk 5’in içinde olmak, buna gayret ediyoruz. İnşallah yine ilk 5’in içinde olmak. 25’in de ilk maçımız var. İnşallah o ilk maçtan Avrupa’da gidebildiğimiz kadar gitmek. Türkiye Kupası ve Süper Lig’de mücadele edeceğiz. Başakşehir aynı istikrarı ile devam edecek.”