BAŞÖRTÜSÜ SEBEBİYLE OKULA ALMAMIŞTI: OKUL MÜDÜRÜNE 3 YIL 4 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

İstanbul'da bir kolej müdürü, staj yapmak için gelen öğrenciyi yönetmelik ve kuralları gerekçe göstererek başörtüsünü çıkarmazsa alamayacaklarını söylemişti. Okul müdürünün yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, sanığı ‘kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi’ suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

BAŞÖRTÜSÜ SEBEBİYLE OKULA ALMAMIŞTI: OKUL MÜDÜRÜNE 3 YIL 4 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

Staj için gelen öğrenciyi başörtüsü sebebiyle okula almamıştı. O okul müdürüne 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Olay İstanbul Kağıthane’de bulunan bir kolejde meydana geldi. Nezaket Akbulut, 21 Eylül 2022’de staj yapması için koleje yönlendirildi. İstanbul 14. Asliye Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık katılmazken, tarafların avukatları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Birimi avukatı hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı, sanığın olay tarihinde müşteki Nezaket Akbulut’u başörtüsü bulunduğu için staja başlatmadığını aktardı. Açıklanan mütalaaya karşı savunma yapan sanık avukatı, müvekkilinin beraatını talep etti. Mahkeme kararını açıkladı. Sanık Özlem Öztoprak, ‘kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi’ suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.