Yaklaşık 300 kişilik grup, sabahın ilk ışıklarıyla geldikleri Sason'da araçlarını park etti. Grup, yaklaşık 3 saat yürüdükten sonra 2 bin rakımlık yaylaya çıkarak 20 gün sonra ortadan yok olacak doğa harikasını görmeye gitti.
DOKUNANA YÜKSEK PARA CEZASI VAR
Ters lalelerin doğada yetişen endemik bir bitki olduğu için koparanlara para cezası verilebildiğini hatırlatan Habip Yenidoğan, "Sason ilçesinde bulunan ters laleleri görmeye geldik. Ters laleler Doğu ve Güneydoğu dağlarında görülebilen endemik bir çiçek türüdür. Her yerde yetişmezler. Gerçekten kıymetini bilmek gerekiyor. Bu yüzden koruma altında olan bir çiçektir. Buraya gelirken doğayı da koruyarak, çevreye çöp bırakmadan geri dönüyoruz" dedi.
20 GÜN SONRA DOĞADAN YOK OLACAK
Leyla Sevim, endemik bir çiçek türü olan ters laleleri görmeye ve görüntülemeye geldiklerini ifade ederek, "Batman, Hakkari ve Van illerinde daha fazla görülebilen, 20 gün ömürlü bir çiçektir. Bölgede ağlayan gelin olarak da bilinmekte olan bir çiçektir. Kısa ömürlü olduğu için görmek için ekip olarak buradayız" diye konuştu.
"HERKESİN BU MANZARAYI GÖRMESİ GEREKİYOR"
Ters laleleri görmek ve güzel bir gün geçirmek için Sason’un dağlarına tırmandıklarını belirten Zuhal Akdağ, "Bugün doğanın mükemmelliyetini ve ters laleleri görmek için Sason’un dağlarını tırmandık. Çok güzel bir gün geçirdik. Burada çocuklarımız ile birlikte uçurtma uçurarak, ters laleleri gördük. Herkesin buraya gelerek bu güzel doğal manzarayı görmesini tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.
Bölgede çalışan doktorlar ile birlikte kısa ömürlü ters laleleri görmeye geldiklerini belirten çocuk doktoru Demet Başar ise, "Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan doktorlar olarak Sason’un Şillek Yaylasına endemik ters laleleri görmeye ve doğal bir ortamda çocuklarımız ile birlikte uçurtma uçurarak, onlara doğal ortamda oyunlar öğreterek eğlenmeye geldik. Bu mevsimde 15 gün boyunca görüne bilen ters laleleri görme şansı yakaladık. Bu açıdan kendimizi çok şanslı görüyoruz" ifadelerini kullandı.