Batman'da şiddetli yağış sonrası sel ve heyelan meydana geldi! Yetkililer Batman, Siirt ve Diyarbakır'ı da uyardı

Meteoroloji'nin resmi uyarı verdiği Batman'ın Sason ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak sonrasında bölgede önce sel daha sonra ise heyelan yaşandı. Yaşanan şiddetli yağışlar sonrasında birçok köy yolu ulaşıma kapatıldı. Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, içlerinde Batman, Siirt ve Diyarbakır olan illerin her birisi için şiddetli sağanak yağmur uyarısında bulundu.

Batman'da şiddetli yağış sonrası sel ve heyelan meydana geldi! Yetkililer Batman, Siirt ve Diyarbakır'ı da uyardı

Meteoroloji'nin resmi uyarı verdiği Batman'ın Sason ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak yağmur sonrasında önce sel daha sonra ise heyelan yaşandı. Saatler süren yağış sonrasında birçok köy yolu ulaşıma kapandı. 

METEOROLOJİ'DEN ÇEVRE İLLERE YAĞIŞ UYARISI GELDİ

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, Batman, Siirt, Diyarbakır ve bazı çevre illerde beklenen kuvvetli yağışa karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu. Beklenen yağış, Batman'ın Sason ilçesinde etkili oldu. Öğle saatlerinden itibaren Sason ilçesinde yoğun dolu yağışının ardından etkili olan sağanak yağış, kısa sürede sele dönüştü.

Yoğun gök gürültüsü ile birlikte ilçeyi adeta karanlığa çeviren yağışın ardından meydana gelen sel ve akabinde meydana gelen heyelan nedeniyle birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarını açma çalışmaları başlatan özel idare ekiplerinin yoğun mesaisi devam ediyor.
Öte yandan şiddetli yağış öncesi ilçe merkezine düşen yıldırım bir vatandaş tarafından fotoğraflandı. Çekilen fotoğrafta adeta bir ip gibi yere paralel inen şimşek, yerden alev çıkmasına neden oldu.

 

Batman'da şiddetli yağış sonrası sel ve heyelan meydana geldi! Yetkililer Batman, Siirt ve Diyarbakır'ı da uyardı - Resim : 1