Batman'da toplu balık ölümleri! Elazığ'da gelen ekip, inceleme için numune aldı

Batman'da Dicle Nehri ve Prof. Dr. Veysel Eroğlu Baraj Gölü'nde meydana gelen toplu balık ölümleri bölge sakinlerini tedirgin etmişti. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan inceleme kapsamında Elazığ'dan gelen ekip de durumu incelemek üzere gölde numune aldı.

Batman'da toplu balık ölümleri! Elazığ'da gelen ekip, inceleme için numune aldı

Batman'da, Dicle Nehri ve Prof. Dr. Veysel Eroğlu Baraj Gölü'nde 20 Eylül'de toplu balık ölümleri olduğu ihbarı üzerine Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı. Yapılan çalışmalarda farklı tarihlerde 2 kez su ve balıklardan numune alındı. Alınan numuneler incelenmek üzere Elazığ'da bulunan Veteriner Kontrol Enstitüsü ve Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü’ne gönderildi. Gönderilen numunelerde toksikolojik ve kimyasal analizler yapıldı.

Batman'da toplu balık ölümleri! Elazığ'da gelen ekip, inceleme için numune aldı - Resim : 1

ELAZIĞ'DAN TEKNİK DESTEK

Sonuçlarda herhangi bir olumsuzluk görülmemesi üzerine Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, balık ölümlerinin nedenini belirlemek üzere Elazığ'dan teknik destek istedi. Bunun üzerine Batman'a, Elazığ Veteriner Kontrol Enstitüsü’nden 2 ve Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü’nden 2 olmak üzere 4 kişilik uzman ekip gönderildi.

Batman'da toplu balık ölümleri! Elazığ'da gelen ekip, inceleme için numune aldı - Resim : 2

TEKRAR NUMUNE ALDI

Balık ölümlerinin yaşandığı noktalardan biri olan Kantar Köprüsüne, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Dr. Reşat Çiftçi, Su Ürünleri Birim Sorumlusu Mehmet Demir ve Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa ile birlikte giden kip, bölgede inceleme yaparak, su ve balıklardan tekrar numune aldı. Alınan bu numunelerde balıklarda bir hastalık olup olmadığı araştırılacak.