Bayburt ve çevre iller için resmi uyarı geldi! Karadeniz üzerinden gelecek

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Erzincan ve çevre iller için resmi uyarı verdi. Karadeniz üzerinden gelecek olan soğuk hava dalgasına karşı içlerinde Erzincan, Erzurum, Bayburt ve Ardahan olan illerin her birisini tek tek uyaran yetkililer zirai dona karşı vatandaşlarımızı önemle uyardı.

Bayburt ve çevre iller için resmi uyarı geldi! Karadeniz üzerinden gelecek

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Erzincan ve çevre illeri için zirai don uyarısında bulundu. İçlerinde Erzincan, Erzurum, Bayburt ve Ardahan olan illerin her birisini tek tek uyaran yetkililer zirai don tehlikesinin gelecek haftaya kadar devam edeceğini açıkladı. 

METEOROLOJİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre; Karadeniz üzerinden gelen soğuk havayla birlikte 19.10.2024 Cumartesi günü gecenin ilk saatlerinde Erzincan, Erzurum, Bayburt ve Ardahan çevrelerinde zirai don beklenmekte.

Meteorolojiden yapılan açıklamada “Zirai don tehlikesinin gelecek hafta ortasına kadar devam edeceği tahmin edildiğinden tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın kendi bölgelerindeki tahmin ve uyarıları dikkatle takip etmeleri önem arz etmektedir.” ifadelerine yer verildi.