Bayburt'ta şiddetli sağanak yağmur etkili oldu! Yaşam felç oldu

Bayburt'ta sabah saatlerinde etkili olan şiddetli sağanak yağmur günlük yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Aniden bastıran yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar nereye sığınacağını bilemedi. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde bugün hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Bayburt'ta şiddetli sağanak yağmur etkili oldu! Yaşam felç oldu

Bayburt yeni güne gök gürültülü sağanak yağmur ile merhaba dedi. Kent genelinde etkili olan sağanak yağmur birçok bölgede cadde ve sokakların göle dönmesine neden oldu. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde bugün hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. 

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor. Rüzgâr kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısında bulunularak, “Yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anından kuvvetli rüzgâr dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” denildi.
Öte yandan Bayburt’ta sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Yağmur nedeniyle bazı sokaklar su birikintileriyle doldu, araçlar ilerlemekte güçlük çekti.