"Bayğaralar" çetesine darbe: Gözaltına alınan 9 şüpheliden 7'si tutuklandı

İstanbul’da “Bayğararlar” olarak bilinen uyuşturucu şebekesine darbe indirildi. Operasyon kapsamında şüphelilere ait bir iş yerindeki su sebilinden uyuşturucu madde çıkarken, gözaltına alınan 9 kişiden 7’si tutuklandı.

"Bayğaralar" çetesine darbe: Gözaltına alınan 9 şüpheliden 7'si tutuklandı

Koçbaşıyla kapılar kırıldı ve her yer didik didik arandı. Zehir tacirlerine göz açtırılmadı. “Uyuşturucu madde ticareti,” “kasten öldürme,” “kasten yaralama” gibi suçlara karışan “Bayğararlar” isimli uyuşturucu şebekesi için Emniyet ekipleri düğmeye bastı.

5 Temmuz’da Esenyurt başta olmak üzere İstanbul’un birçok ilçesinde operasyon düzenlendi. Suç örgütüne ait 9 ev ve 2 iş yerinin adresleri belirlendi. Baskınlarda 9 şüpheli kıskıvrak yakalandı.

Aramalarda çok sayıda uyuşturucu madde, 8 hassas terazi, 2 ruhsatsız tabanca, otomatik tabanca ve uyuşturucu madde imalatında kullanılan materyaller ele geçirildi. Bir iş yerindeki su sebilinin içinde ise uyuşturucu madde bulundu.

Gözaltına alınan 9 kişi işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 2’si adli kontrol şartıyla serbest kalırken, 7 kişi tutuklandı.