Bayram tatili dolandırıcılarına dikkat: Yıl boyu biriktirdiğiniz parayla tatil yapmak isterken tuzağa düşebilirsiniz!

Yaz sezonu haftalar öncesinden açıldı. Bayram rezervasyonları yapıldı. Oteller doldu bile. Bu arada dolandırıcılar da iş başında. Yıl boyu biriktirdiğiniz parayla tatil yapmak isterken tuzağa düşebilirsiniz. Peki ama bu tuzaklara düşmemek için ne yapmak gerekiyor? Nelere dikkat etmeli? tv100 Muhabiri İnci Erdoğan'ın özel haberi.

Yaz sezonunun açılmasıyla birlikte tatil planları da yapılmaya başlandı. Yaklaşan Kurban Bayramı tatilini fırsat bilenler otelleri şimdiden doldurdu. Bu arada dolandırıcılar da durmuyor tabiki. Tüm yıl boyu biriktirdiğiniz parayla bir hafta tatil yapmak isterken dolandırıcıların tuzağına düşebilirsiniz. Peki nelere dikkat etmek gerekiyor? 

Bayram tatili dolandırıcılarına dikkat: Yıl boyu biriktirdiğiniz parayla tatil yapmak isterken tuzağa düşebilirsiniz! - Resim : 1

tv100 Muhabiri İnci Erdoğan'ın özel haberine göre, dolandırıcılık vakaları turizm sektöründe de kendini göstermeye başladı. Bu dolandırıcılıkların başında, kapıda kalmak, aynı odanın birden fazla kişiye satılmış olması geliyor. Hatta öyle bir otel bile olmayabilir. 

Uzmanlara göre en güvenli yöntem ise, bir seyahat acentası aracılığı ile rezervasyon yaptırmak. Promosyonlar nedeniyle, tatil planları daha internet üzerinden yapılıyor. Ancak dolandırılmamak için bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. 

Bayram tatili dolandırıcılarına dikkat: Yıl boyu biriktirdiğiniz parayla tatil yapmak isterken tuzağa düşebilirsiniz! - Resim : 2

Eğer bir internet sitesinden alışveriş yapılacaksa, seyahat acentasının bağlı olduğu ve lisanslandırdığı Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'ne bağlı olduğundan emin olmanız gerekiyor. 

Uzmanlara göre bir diğer konu da, ödeme yaparken nakit değil, kredi kartı ile yapmak. Çünkü, herhangi bir olumsuzlukta, banka onlara bazı güvenceler sağlıyor. Paralarını nakite göre, geri almak daha kolaylaşıyor. 

Öte yandan tatil parasını dolandırıcılara kaptıran vatandaşlar, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabiliyor.