Beşiktaş Başkanı Hasan Arat TFF seçimi öncesi tv100'e konuştu: Bu iş sadece kavgayla olmaz, önemli olan diyalogdur

Beşiktaş JK Başkanı Hasan Arat tv100'de önemli açıklamalarda bulundu. Arat, " Beşiktaş olarak İki adaylı seçimin tüm sıkıntılı durumlarına rağmen sandıkta neticesi tecelli ettikten sonra ona göre çalışmalara devam edeceğiz. Bu iş sadece kavgayla olmaz, önemli olan diyalogdur" ifadelerini kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonu, başkanını seçiyor. TFF'nin Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı Ankara'da gerçekleştiriliyor. Toplam 321 delegenin oy kullanma hakkına sahip olduğu seçimde, mevcut başkan Mehmet Büyükekşi ile İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlık için yarışıyor.

tv100 ekibinden Fatih Poyraz seçimi yakından takip ediyor. Seçim sürecinde BJK Başkanı Hasan Arat tv100 ekranlarında açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalar...

Demokrasiden bahsediyorsanız çok adaylı seçim olsun diyorsanız, biz Beşiktaş olarak buna her zaman söyledik. Biz oyumuzu kullanırız. Sandıkta ne şekilde kullanıcağımızı biz kendimiz tayin ederiz. 

"HİÇ KİMSEDEN ÇEKİNMİYORUZ BEŞİKTAŞ OLARAK "

İki adaylı seçimin olması yine önemlidir. Çok kıymetli bir adayın çekilmesi Türkiye için iyi bir şey değildir keşke o da yarışa devam etseydi. Adaylar çoğaldıkça liste kalitesi artıyor, proje çalışmaları artıyor o yüzden Beşiktaş olarak İki adaylı seçimin tüm sıkıntılı durumlarına rağmen sandıkta neticesi tecelli ettikten sonra ona göre çalışmalara devam edeceğiz. Bu iş sadece kavgayla olmaz, önemli olan diyalogdur, tüm sıkıntılarımızı konuşacak medeni cesarete sahibiz. Hiç kimseden de çekinmiyoruz Beşiktaş olarak. 

Beşiktaş'ın haklarını ve Türk futbolunun adeletli bir şekilde yönetilmesini her zaman gündeme getireceğiz. 

"DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE FUTBOL FEDERASYONLARI BU KADAR TARTIŞILMAZ"

Dünyanın hiçbir yerinde futbol fedarasyonları bu kadar tartışılmaz ve dünyanın gündemine bu kadar oturmaz. Burada aslolan sahanın içidir. Türkiye'de bu o kadar büyük bir gündem oluşturuyor ki, o kadar büyük bir güç kullanımına neden oluyor ki herkes sporu bir kenarda tutuyor. Şimdi kaç tane sporcu gördünüz? Kaç tane spor backgrounddan hoca gördünüz? Dönün bakın, delege yapısına bir kere bakın. Bu delege yapısının talimatla oy veren bir yapı olmaması lazım şeffaf ve demokratik olması lazım, daha fazla sporcu olması lazım. Spordan gelen insanlar olması gerek. Bütün bunları konuşmalıyız. Konuşmak kavga etmek demek değildir. Biz Beşiktaş olarak her türlü konuda çok açık davranacağımızı şimdiden herkesin bilmesini istiyorum. 

"BU DÖNEMİ SIKINTILI GEÇİRİYORUZ"

Yabancı sayı sıkıntımız var. Biliyorsunuz 12 yabancı ile ilgili aniden bir karar alındı. Elimizde kontratlı bir sürü oyuncular var. Bu oyuncuların gitmesi büyük bir baskı yaratıyor. Yarattığı baskı kolay ve doğru kararlar alınmasında bizi zorlaştırıyor. Biz bu dönemi bütün kulüpler olarak sıkıntılı geçiriyoruz. Bizden önceki yönetimlerin yaptıkları uzun süreli kontratlar var. Bunlar sıkıntı yaratıyor. Gidenler ile gelenlerin dengesini ayarlayacak bir zamanlamayı kullandığımızı söylüyorum ben.